Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το ΚΚΕ έκανε πολλά για μας

Μεγάλη η αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ στο νομό

Δεκάδες χωριά και τόπους δουλιάς έχουν επισκεφτεί οι υποψήφιοι βουλευτές Πρέβεζας του ΚΚΕ μέχρι τώρα, συναντώντας παντού το έντονο ενδιαφέρον των αγροτών και των άλλων εργαζομένων για τις θέσεις του Κόμματος. Αίσθηση έκανε η παρουσία των κατοίκων ιδιαίτερα στα χωριά Μυρσίνη, Μεγαδένδρο, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Τύρια, Κρανιά, Μουζακέικα, Βουβοπόταμο, Παπαδάτες, Κεράσοβο, Παναγία, Κλεισούρα, Καστροσυκιά, Μεσοπόταμο και Γαλατά,όπου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος μπροστά στις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό για το κλίμα που διαμορφώνεται υπέρ του Κόμματος, ότι, σε αρκετά χωριά, πολλοί αγρότες δημόσια δηλώνουν πως, τώρα, για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ "γιατί μόνον οι κομμουνιστές τους συμπαραστέκονται και ήταν πάντα μπροστά στις αγροκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις". Στην Τύρια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Κ. Κωτσαντής και Κ. Λάμπρος μίλησαν σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, για τα δεδομένα του χωριού, όπου πέρα από τη γόνιμη συζήτηση, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανοιχτά δήλωσαν μπροστά σε όλους πως για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Κριτήριο της ψήφου, όπως είπε χαρακτηριστικά ένας κτηνοτρόφος, "είναι ακριβώς τι έκανε το κάθε κόμμα στις μεγάλες περσινές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. Και το ΚΚΕ έκανε πολλά για μας", όπως είπε.

Στην Κρανιά,όπως και σε πολλά ακόμα χωριά, κύριο θέμα της συζήτησης με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ ήταν το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ". Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την προσπάθεια της κυβερνητικής διοίκησης της ΑΤΕ να πουλήσει τη βιομηχανία. Οπως ενημέρωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής Κ. Λάμπρος, το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια ξεσκέπασε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της "ΔΩΔΩΝΗΣ". Χάρη στη δουλιά των κομμουνιστών, την αποφασιστική παρέμβασή τους, η ΔΩΔΩΝΗ δεν πουλήθηκε. Ομως, πρόσθεσε, σήμερα ξανά φέρνουν το θέμα της πώλησης του 40% των μετοχών της ΑΤΕ στους συνεταιρισμούς με 1,8 δισ. δραχμές, ενώ κρατά και το 20% των μετοχών για να το πουλήσουν σε ιδιώτες πιθανώς... Θέλουν να πουλήσουν στους συνεταιρισμούς τον ιδρώτα των αγροτών στο υπέρογκο ποσό των 1,8 δισ. δραχμές. Αλλά ρωτάμε πού θα βρουν οι Ενώσεις να πληρώσουν τόσα λεφτά, 500 εκατομμύρια δραχμές, για να αγοράσει μέρος των μετοχών. Η πρόταση των κομμουνιστών είναι: Να διατεθεί και το 60% των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ αλλά στην ονομαστική - αρχική αξία τους. Γιατί η Τράπεζα έχει κερδίσει πάρα πολλά από την εταιρία, ενώ οι κτηνοτρόφοι με τη δουλιά τους, έχουν φτάσει τη γαλακτοβιομηχανία εδώ που είναι. Κι αυτή ανήκει σ' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ