Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στην υποταγή των αξιών στις πολυεθνικές

Του Διονύση ΣΙΓΟΥΡΟΥ *

Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές πρέπει να μετατραπεί σε βόλι ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού, της ανεργίας, της ακρίβειας, της περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων των εργαζομένων.

Οδηγούμαστε σ' αυτές, γνωρίζοντας τη δράση και τη στάση των κομμάτων του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Είναι γνωστή η ουσιαστική συμφωνία και ανοχή των μικρών τους εταίρων ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα. Επαιξαν και παίζουν το ρόλο του αμορτισέρ του συστήματος της άγριας επίθεσης απέναντι στο λαϊκό εισόδημα.

Η δικαιολογία του "δε γνωρίζω" δε συγχωρείται μετά τις εκλογές, όταν κύρια προσπάθεια γίνεται να μετατραπούμε σε συνενόχους στις 23 Σεπτέμβρη σε μια αντιλαϊκή πολιτική, που στόχο έχει να γονατίσει τα λαϊκά στρώματα, αφού η πολιτική των πολυεθνικών και ευρω-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών είναι:

1. Να κλείσουν τα εθνικά προβλήματα σε βάρος της χώρας μας, υλοποιώντας τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια και το Αιγαίο.

2. Να υποτάξουν πλήρως το μαζικό λαϊκό κίνημα που μπαίνει εμπόδιο στην πολιτική τους και αγωνίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

3. Να κάμψουν την ανάπτυξη των αγώνων των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, ενάντια στην πολιτική των πολυεθνικών, που στόχο έχει τη βίαιη προλεταριοποίησή τους.

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι και σήμερα στο νησί μας είχαν τη σφραγίδα της υποστήριξης και δράσης του ΚΚΕ που ενίσχυσε τους αγώνες, ξεσκέπασε τους ενόχους αυτής της πολιτικής και τις συνέπειες στο λαό του νησιού μας. Οταν την ίδια στιγμή άλλα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο δε συμπαραστάθηκαν, αλλά επιτέθηκαν ενάντια σ' αυτούς τους αγώνες, μιλώντας για υποκινούμενους και υποκινητές.

Το ΚΚΕ ξεσκέπασε την πολιτική υποκρισία των άλλων κομμάτων και των στελεχών τους, που προωθούν σαν κυρίαρχη μορφή ανάπτυξης για το νομό μας τον τουρισμό, κόντρα στην αγροτική καλλιέργεια, υποτάσσοντας τις αξίες, την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού μας στις πολυεθνικές του τουρισμού.

Το λαϊκό κίνημα με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές έβαλε εμπόδια, φρένο σ' αυτή την πολιτική. Σήμερα υπάρχει ακόμα αγροτική παραγωγή και καλλιέργεια, υπάρχει αντίσταση ενάντια στην ιμπεριαλιστική μας υποδούλωση.

Ετσι σήμερα ο κάθε Ζακυνθινός οδηγείται στην κάλπη, έχοντας τη δική του εμπειρία. Γι' αυτό σ' αυτές τις εκλογές γυρίζει την πλάτη στους γυρολόγους των ψεύτικων υποσχέσεων. Ψηφίζει για την ενίσχυση της πολιτικής της αντεπίθεσης και της συντονισμένης πάλης ενάντια στις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών.

Στέλνοντας το ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή

Δύναμη ανατροπής και πάλης

Δύναμη αισιοδοξίας

Δύναμη συγκρότησης της λαϊκής συσπείρωσης του μετώπου πάλης των καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της δικής τους προοπτικής

Η Ζάκυνθος ψηφίζει ΚΚΕ

* Ο Διονύσης Σιγούρος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Ζάκυνθο, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ