Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤ
Δεν περιγράφονται τα προβλήματα...

Ορ. Κολοζώφ: Είναι ανάγκη να ανατραπεί η κεντρική πολιτική

Οι εργαζόμενοι του ΚΑΤ ήταν αυτοί που πήραν χτες το πρωί τη "σκυτάλη" από τους εργαζόμενους των υπόλοιπων νοσοκομείων - τα οποία επισκέφτηκε μέχρι στιγμής ο Ορέστης Κολοζώφ - και κατέθεσαν στον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που μπορούν εύκολα να γίνουν αντιληπτά από αυτό και μόνο το στοιχείο: Το ΚΑΤ λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μόλις με το 1/3 του υγειονομικού προσωπικού που πραγματικά χρειάζεται! Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αφού ακόμα και ο πρόεδρος του ΚΑΤ, Τ. Βίγλας, είπε επί λέξει στον Ορ. Κολοζώφ: "Ούτε εγώ, κ. Κολοζώφ, είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση, γιατί βλέπω τι γίνεται στην Ευρώπη με τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών".

"Για να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί συνολικά στον υγειονομικό χώρο πρέπει να ανατραπεί η κεντρική πολιτική", ήταν η απάντηση αλλά και η προτροπή του Ορ. Κολοζώφ προς τους εργαζομένους του ΚΑΤ. Και τους κάλεσε να ψηφίσουν σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ. "Το θέμα δεν είναι να ψηφίσει ο εργαζόμενος κάποιο από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, που υπόσχονται ότι θα διορθώσουν κάποια μικροπράγματα. Το θέμα είναι να αλλάξουμε την πορεία της υπάρχουσας πολιτικής. Η ψήφος σε μας δίνει τη δυνατότητα να παλέψουμε, να καταφέρουμε αυτό τον στόχο", επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Χρωστούν στον καθένα μας μέχρι και εκατόν είκοσι ρεπό

Στη χτεσινή περιοδεία, πάντως, ένα είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγει. Για μια ακόμα φορά φάνηκε η "γύμνια" του πιο ευαίσθητου κοινωνικά χώρου, του υγειονομικού, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης έως σήμερα πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων. Για μια ακόμα φορά φάνηκε η αγανάκτηση, η απογοήτευση των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας μας."Δεν έχουμε μηχανήματα. Ολα είναι περασμένης και ξεπερασμένης τεχνολογίας, υπάρχουν στο νοσοκομείο από τη δεκαετία του 50", τόνισε μια επιμελήτρια του ΚΑΤ. "Τεράστια είναι η έλλειψη σε ακτινολόγους, αφού από τις 45 οργανικές θέσεις, μόλις οι 25 είναι καλυμμένες. Οι υπάρχοντες δουλεύουν με συνεχιζόμενο ωράριο και χωρίς ρεπό για να καλυφτούν οι ανάγκες. Ηδη χρωστούν στον καθένα μας 100 με 120 ρεπό... Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αφού φέτος συνταξιοδοτούνται εφτά ακτινολόγοι", τόνισε στον Ορ. Κολοζώφ μια ακτινολόγος. "Για τις νοσηλεύτριες καλύτερα να μη συζητήσουμε. Είναι τραγικές οι ελλείψεις. Οι απογευματινές και βραδινές βάρδιες είναι αδύνατον να καλυφθούν", υπογράμμισαν εκπρόσωποί τους. Μπροστά σ' αυτή την άθλια - πραγματικά - κατάσταση ο Ορ. Κολοζώφ πρότεινε τη λύση: "Ψήφος στο ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ