Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο λαός θα δώσει την απάντησή του

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ

"Είκοσι τρία χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη, το Πολυτεχνείο μένει ζωντανό στις μνήμες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Παραμένει το ηρωικό σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Για μια νέα Ελλάδα της Ειρήνης, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου ζωντανεύει στον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών και νέων, που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της εξάρτησης και της υποταγής. Κορύφωση αυτής της ασίγαστης πάλης αποτελούν οι εκδηλώσεις του λαού και της νεολαίας και η μαχητική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η άρχουσα τάξη και ο αμερικάνικος παράγοντας πολύ θα ήθελαν να ξεμπερδεύουν με τις λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις. Αξιοποιούν την ευκαιρία που τους δίνουν τα αναρχοφασιστικά έκτροπα των τελευταίων χρόνων.Το Γραφείο της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ χαιρετίζει τη διευρυμένη συμμετοχή λαϊκών οργανώσεων στον τριήμερο γιορτασμό, συμμετοχή που αποτελεί το πραγματικό αντίβαρο και ανάχωμα στους υπονομευτές του Πανεπιστημιακού Ασύλου και του νοήματος της εξέγερσης.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, μαζί με το λαό της Αθήνας, θα δείξουν ότι, όταν ο λαός θέλει, μπορεί να γίνεται πιο δυνατός από τα κλαδιά και παρακλάδια των κάθε λογής υπονομευτών.

Ολοι στη συγκέντρωση και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ