Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καταδυτικό" γκαζάδικο!

Φορτηγό πλοίο, το οποίο ονομάζεται "Αγ. Δημήτριος",χωρίς αριθμό νηολογίου και δίπλα του ένα φορτηγό αυτοκίνητο, ανακάλυψαν χτες το πρωί μετά από τηλεφωνική καταγγελία για διενέργεια λαθρεμπορίου καυσίμων, άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή του Μόλου της ΔΕΗ (Δραπετσώνα).

Κατά την προσέγγιση του περιπολικού σκάφους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το φορτηγό αυτοκίνητο εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Συνελήφθη ο πλοιοκτήτης του "Αγ. Δημήτριος",Μ. Ησυχος,ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πλοίο παρέδιδε κατάλοιπα.

Από έλεγχο που έγινε στο πλοίο διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν έφερε ναυτιλιακά έγγραφα και ο εξοπλισμός του σε αντλίες, σωληνώσεις και επιστόμια σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούσε το χαρακτηρισμό του από τον πλοιοκτήτη ως "καταδυτικού"! Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 4 δεξαμενών συνολικού όγκου 16 κυβικών μέτρων στις οποίες υπήρχαν υπόλοιπα φορτίου πετρελαίου. Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου αναζητείται, ενώ ο πλοιοκτήτης Μ. Ησυχος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατά την Αυτόφωρο διαδικασία. Δείγματα των πετρελαιοειδών που βρέθηκαν στις δεξαμενές του πλοίου εστάλησαν στο Χημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ