Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις

Σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης ο δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος δήλωσε στο "Ρ": "Η κυβέρνηση εμμένει στις απόψεις της, για παραπέρα οικονομικό στραγγαλισμό της ΤΑ. Και μιλά, πλέον, για παρακράτηση όσων δισ. απαιτηθούν, για να ικανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το πρόγραμμα "σύγκλισης". "Αδειάζει", δηλαδή, την ΚΕΔΚΕ που έλεγε ότι η "εισφορά" της ΤΑ θα περιοριστεί σε 10,5 δισ.".

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος επισήμανε ότι η ΤΕΔΚΝΑ πρέπει να επιμείνει στις θέσεις της και ότι οι αιρετοί πρέπει να ενημερώσουν το λαό για τους σκοπούς της κινητοποίησής τους και τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τους δήμους σε κατ' εξοχήν φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Ακόμα, υπογράμμισε ότι η ΤΕΔΚΝΑ πρέπει να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της. "Οι κινητοποιήσεις είναι αναγκαίες. Υστερα και απ' αυτά που ακούσαμε, δε μας μένει άλλη επιλογή", σημείωσε.

Ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής,με δηλώσεις του, έθεσε και το ζήτημα των 720 δισ. που αυθαίρετα παρακρατά η κυβέρνηση από τους θεσμοθετημένους υπέρ της ΤΑ πόρους. "Είναι απαράδεκτο, είπε, να χαρίζει η ΤΑ κοντά 1 τρισ. στην κυβέρνηση. Αποτελεί έγκλημα για το θεσμό. Πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΤΑ εμφανίζεται να παρουσιάζει τέτοια συναίνεση στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των Βρυξελλών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ