Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικός αγώνας ενάντια στις προβοκάτσιες

Παρέμβαση του Στρ. Κόρακα στη Βουλή, στη συζήτηση για την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης

"Πρέπει να συνεχισθεί όλο και πιο μαζικά ο αγώνας ενάντια σε όσες προβοκάτσιες και προκλήσεις και μέτρα και αν παρθούν απ' αυτούς που δε θέλουν αυτή τη δικαίωση και πραγμάτωση των συνθημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου", τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,παρεμβαίνοντας στην ειδική τιμητική συζήτηση για την ηρωική επέτειο. Και πρόσθεσε: "Ας σφυρηλατήσει ο λαός μας την αγωνιστική ενότητα. Ας οικοδομήσει το νέο μέτωπό του, ένα νέο ΕΑΜ. Ενα μέτωπο αντίστασης ενάντια στις σημερινές πολιτικές, για την πραγμάτωση των ανεκπλήρωτων ακόμα συνθημάτων και στόχων του Πολυτεχνείου".

Προηγουμένως ο Στρ. Κόρακας είχε σημειώσει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένας βασικός σταθμός στην πάλη του λαού για την ανατροπή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας. Ο αγώνας αυτός ήταν συνέχεια των ηρωικότερων παραδόσεων του λαού ενάντια σε κάθε λογής κατακτητές και καταπιεστές. Και τόνισε: "Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε υπερήφανοι γιατί πάνω μας ξέσπασε με τον αγριότερο τρόπο αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Γιατί σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή του. Για μία Ελλάδα ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες".

Ο αρχηγός της ΝΔ Μ. Εβερτ, επικαλούμενος τις γνωστές προβοκατόρικες ενέργειες των προηγούμενων χρόνων, με διάθεση μάλιστα σαφώς κινδυνολογική, εμμέσως πλην σαφώς πρότεινε να καταργηθούν οι τιμητικές εκδηλώσεις με τη σημερινή τους μορφή. Στην ουσία δηλαδή να καταργηθεί η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Εξάλλου αυτή τη σκοπιμότητα υπηρετούσε και ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτη,για τη λήψη από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μέτρων προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής,επεσήμανε: "Και αν ένας ακόμα κάνει την πορεία, είναι κέρδος για την ελληνική κοινωνία".

Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης,υποστήριξε ότι το καλύτερο μέλλον για το οποίο αγωνίστηκαν οι εξεγερμένοι στο Πολυτεχνείο, βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος,αναφέρθηκε στα μηνύματα προσπαθώντας να τα προσαρμόσει στην πολιτική του κόμματός του. Για παράδειγμα το σύνθημα "Εθνική ανεξαρτησία", το μετέφρασε σαν κοινή διακομματική εξωτερική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ