Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Ομόθυμα κατά του μισθολογίου

Παναθηναϊκή στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 21 Νοέμβρη

Την ομόθυμη καταδίκη των πρωτοβάθμιων υγειονομικών σωματείων που πήραν μέρος στη χτεσινή παναθηναϊκή σύσκεψη,συνάντησε το σχέδιο του νέου μισθολογίου καθώς και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τη χτεσινή σύσκεψη οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχαν 43 σωματεία (ποσοστό 95%).

Με το προτεινόμενο σχέδιο, η πλειοψηφία των υγειονομικών θα πάρουν λιγότερα χρήματα ακόμη και απ' την εισοδηματική πολιτική του 3%+2,5%+2,5% επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Ουσιαστικά, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, με την καθυστέρηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων παγώνουν οι αποδοχές για το επόμενο διάστημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει Παναθηναϊκή 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 21 Νοέμβρη 1996, συγκέντρωση στο θέατρο "Βρετάνια" και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη 1996 με την ΑΔΕΔΥ.

Τα σωματεία εξουσιοδότησαν την ΠΟΕΔΗΝ για νέες κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

Στο θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Σκαραμαγκά Παίδων, δεν έχουν καταβληθεί η μισθοδοσία, η δεύτερη δόση του επιδόματος των 18.000 δραχμών και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τα προνοιακά ιδρύματα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και οφείλεται στην αυθαίρετη περικοπή των προϋπολογισμών τους και καλεί το υπουργείο Υγείας να πάρει άμεσα μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Στάσεις εργασίαςτων τραπεζοκόμων Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, οι τραπεζοκόμες θα κάνουν στάσεις εργασίας απ' την προσεχή Δευτέρα (18.11.1996) μέχρι την Παρασκευή (22.11.1996) με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού. Οι στάσεις θα γίνονται το πρωί (10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.) και το απόγευμα (5 - 8.30 μ.μ.).

Μια τραπεζοκόμος εξυπηρετεί 60 - 70 ασθενείς ενώ θα έπρεπε να εξυπηρετεί 35 ασθενείς. Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών ζητούν την πρόσληψη δέκα τραπεζοκόμων γιατί έχουν πλέον εξαντληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ