Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκβιάζουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Ζητούν συμψηφισμό των χρεών των νοσοκομείων με τις οφειλές τους προς τον ΕΟΦ και απορρίπτουν την επαναδιαπραγμάτευση

Διορία μέχρι το τέλος του χρόνου δίνουν οι έμποροι και οι εισαγωγείς φαρμάκων στα νοσοκομεία να εξοφλήσουν τα χρέη τους, που αγγίζουν τα 85 δισ., προς τις φαρμακευτικές εταιρίες. Μέχρι τότε, αποφάσισαν να μη διακόψουν την παροχή φαρμάκων προς τα νοσοκομεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξευρεθεί σύντομα λύση για την κάλυψη των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των νοσοκομείων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας με τους εκπροσώπους των συλλόγων φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εισαγωγέων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Κ. Γείτονας δε θέλησε να αναφερθεί λεπτομερώς στις προτάσεις που έγιναν και από τις δύο πλευρές για την επίλυση του προβλήματος. Είπε μόνο ότι η πρόταση του υπουργείου "έχει το στοιχείο της συνολικής ρύθμισης, ώστε να ξεκινήσουμε από το νέο χρόνο σε μια νέα βάση" και ότι "η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις με βάση εναλλακτικά σενάρια". Την πρόταση που αφορά τον έλεγχο των εσόδων, των δαπανών και των οφειλών των νοσοκομείων πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός σύντομα στην κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εταιριών δε δέχονται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους των νοσοκομείων και προτείνουν το συμψηφισμό του με τις εισφορές που καταβάλλουν οι εταιρίες σε ΕΟΦ και ΤΣΑΥ και με το ΦΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ