Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ
Πήρε τη "ρεβάνς" ο υπουργός

Επιμένει ο Μ. Ψωμιάδης ότι ο υπουργός "τα πήρε". Προς το παρόν, πάντως, ο ίδιος πληρώνει 160 εκατομμύρια δρχ. για δυσφήμιση

Το σημαντικό και ασυνήθιστα υψηλό ποσόν των 160 εκατομμυρίων δραχμών θα πρέπει να καταβάλει ως χρηματική εγγύηση ο εκδότης της εφημερίδας "Το Ονομα", Μ. Ψωμιάδης, ώστε να μην οδηγηθεί στη φυλακή κρατούμενος για αδικήματα που φέρεται να εκτέλεσε διά του Τύπου σε βάρος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη. Ο Μ. Ψωμιάδης απολογήθηκε προχτές στην 9η τακτική ανακρίτρια Αθήνας, ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, για τα αδικήματα: "πλαστογραφία μετά χρήσεως με σκοπό τη βλάβη τρίτου", το οποίο είναι κακούργημα και για "συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου", το οποίο είναι πλημμέλημα. Μετά την απολογία του εκδότη, εκτός της χρηματικής εγγύησης, του επιβλήθηκαν επιπλέον οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Οι μηνύσεις αφορούσαν δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Ονομα" του Φλεβάρη του 1996, στο οποίο υπήρχε έγγραφο της Ελβετικής Τράπεζας "Dresdner Bank" που εμφάνιζε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τη σύζυγό του να έχουν εισπράξει μίζες 25 εκατ. μάρκων (4,5 δισ. δρχ.) για την ανάθεση μεγάλων έργων. Το έγγραφο αυτό ο υπουργός το χαρακτήρισε πλαστό και χαλκευμένο και, εκτός των άλλων, έχει υποβάλει αστική αγωγή κατά του Μ. Ψωμιάδη για αποζημίωση ύψους 1 δισ. δρχ.

Η εφημερίδα "Το Ονομα", με χτεσινά δημοσιεύματα επιμένει να υποστηρίζει ότι το έγγραφο που δημοσίευσε είναι αληθινό και απαιτεί "εδώ και τώρα να ανοιχτεί ο λογαριασμός του Λαλιώτη". Επίσης χαρακτηρίζει εξοντωτικό το ποσόν της εγγύησης που επιβλήθηκε, ενώ περιλαμβάνει άποψη νομικών κύκλων που εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή στρέφεται "κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης γνώμης".

Αντίθετα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, με χτεσινή δήλωσή του, αφού χαρακτηρίζει τον Μ. Ψωμιάδη πλαστογράφο και συκοφάντη, που αποπειράθηκε να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του, υποστηρίζει: "Οι αθλιότητες και οι σκευωρίες των σκοτεινών κύκλων του υποκόσμου και των διαπλεκομένων με αυτούς τους κύκλους συμφερόντων έχουν καταρρεύσει και έχουν αποτύχει παταγωδώς". Επίσης επισημαίνει ότι "η κάθαρση απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του συκοφάντη και πλαστογράφου Μ. Ψωμιάδη, καθώς και την αποκάλυψη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών της σκευωρίας".

Τέλος, αναφέρει ότι με επίσημο έγγραφό της η Κεντρική Διοίκηση της Ελβετικής Τράπεζας δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο ίδιος δε διατηρεί ατομικό ή κοινό λογαριασμό ούτε σήμερα ούτε κατά το παρελθόν στην τράπεζα και ότι δεν είχε ποτέ μαζί του καμία συναλλακτική σχέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ