Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ" ΠΕΙΡΑΙΑ
Παράνομη η δημοπρασία

Οι αγώνες των κατοίκων και οι αποκαλύψεις της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" για το σκάνδαλο του ξεπουλήματος των οικοπέδων της "Υπεραγοράς", που αντί της μετατροπής τους σε χώρο πράσινου, απειλούνται με τσιμεντοποίηση από το Δήμο Πειραιά, έφεραν αποτελέσματα.

Απόφαση - καταπέλτης του υπουργείου Εσωτερικών δικαιώνει τον αγώνα της Δημοτικής Κίνησης και την αγωνία των Πειραιωτών, επιφέροντας ένα ηχηρό χαστούκι στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά και τους εργολάβους, που παρανομούν, προκειμένου να προωθήσουν τα καταστροφικά τους σχέδια για κατασκευή γκαράζ και πολυκαταστήματος στην περιοχή.

Με εξαντλητική και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία το Τμήμα Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ,του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με απόφασή του της 11ης Νοέμβρη '96, ακύρωσε προηγούμενη απόφαση της επιτροπής του άρθρου 18 της Νομαρχίας Πειραιά, η οποία άναβε το πράσινο φως στην πλειοψηφία του Στ. Λογοθέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην τσιμεντοποίηση των οικοπέδων, κρίνοντας νόμιμη τη δημοπρασία.

Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή του άρθρου 18, ακυρώνοντας ουσιαστικά εαυτόν, είχε απορρίψει την τελευταία προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", αν και μέχρι τότε με σειρά αποφάσεών της έκρινε παράνομες όλες τις απόπειρες της δημοτικής αρχής να τσιμεντοποιήσουν τα οικόπεδα. Το παράνομο της δημοπρασίας αναγνωρίστηκε αυτή τη φορά και με υπουργική απόφαση, με βάση την εισήγηση του αρμοδίου Τμήματος Περιούσιας του υπουργείου.

Με βάση αυτήν την εξέλιξη είναι ανάγκη να διασφαλιστεί, πλέον, ο χώρος, να αποτραπεί, με την κινητοποίηση των κατοίκων, η "βουλιμία" της διοίκησης του δήμου, που βλέπει ανάλογες "εργολαβίες" σε όλες τις κεντρικές πλατείες της πόλης! Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης καλούν τους κατοίκους να οργανώσουν δεντροφύτευση του χώρου των οικοπέδων.

Στο σκεπτικό του Τμήματος Περιουσίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται και τα εξής: "Από το φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης προκύπτει προδήλως ότι ο σκοπός της μίσθωσης συνίσταται στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, κατά παρέκκλιση των ειδικών διατάξεων του Ν. 1488/84, που ισχύουν για την κατασκευή των έργων των δήμων".

"Η τροποποίηση της χρήσης του μίσθιου έχει γίνει κατά τρόπο που έρχεται σε αντίθεση με τις ειδικές διατάξεις του νόμου 1418/84.Δηλαδή η μισθώτρια εταιρία αναλαμβάνει κατασκευή έργου χωρίς να έχει ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία του Ν.1418/84".

"Η επιτροπή του άρθρου 18 εσφαλμένα θεώρησε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία για την κατασκευή του έργου αυτού είναι νόμιμη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ