Κυριακή 17 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπονομεύεται η επίλυση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Μοντρέ:

"Η αδιαλλαξία του Ντενκτάς στη διάρκεια των συνομιλιών του Μοντρέ, με πρόσχημα τις διαδικασίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στάση που οδήγησε τελικά στη διακοπή των συνομιλών, δίνει νέες δυνατότητες για αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού και μετατροπής του σε διμερές ζήτημα. Υπονομεύεται παραπέρα η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενώ διευκολύνεται η ένταξή του στις διαδικασίες της "πρωτοβουλίας Χόλμπρουκ".

Τα αποτελέσματα του Μοντρέ διευκολύνουν την προώθηση, μέχρι το Μάρτη που θα επαναληφθούν οι συνομιλίες, διεργασιών και μέτρων σύμφωνα με τις επιλογές των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή.

Οι εξελίξεις κάνουν ακόμα πιο ορατούς τους κινδύνους διχοτόμησης της Κύπρου και ορθώνουν νέα εμπόδια στη μόνη βιώσιμη λύση, που είναι το ανεξάρτητο, ομόσπονδο, με ενιαία διεθνή κυριαρχία κυπριακό κράτος.

Αποτελούν ένα ακόμα δόγμα των αδιεξόδων και τεραστίων κινδύνων που εγκυμονεί η πρόσφατη συμφωνία - πλαίσιο της Μαδρίτης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ