Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Προειδοποίηση προς τους υποψήφιους...

"Οι μαθητές που σύντομα θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις και σκοπεύουν να επιλέξουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα μπορέσουν να αρχίσουν τις σπουδές τους πριν από το Ακαδημαϊκό έτος 1996-97 και ότι με τα σημερινά δεδομένα οι σπουδές τους θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι χρόνια, αντί για τέσσερα".

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν στους μαθητές οι διδάσκοντες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας που εδώ και δύο χρόνια κυριολεκτικά υπολειτουργεί αφού εκκρεμούν οι διορισμοί πέντε καθηγητών, ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στον ριζικό περιορισμό των συμβασιούχων καθηγητών, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η παροχή μαθημάτων στους πρωτοετείς.

Η κατάσταση στο τμήμα είναι δύσκολη για τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. Τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ενώ η συνεχιζόμενη αποχή των διδασκόντων του τμήματος από τα μαθήματα δημιουργεί τον κίνδυνο για τους φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο τους.

Οι διδάσκοντες του τμήματος καταγγέλλουν το υπουργείο που επιμένει να στέλνει νέους φοιτητές, χωρίς να εξασφαλίσει την ύπαρξη διδακτικού προσωπικού και καλούν το υπουργείο να σταματήσει να αναβάλει την προκήρυξη πλήρωσης των πέντε θέσεων καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ