Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Μήνυση για τους δήθεν ανάπηρους

Μηνυτήρια αναφορά για τις προσλήψεις εκατοντάδων αναπήρων "μαϊμούδων" στη ΔΕΗ κατέθεσαν χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πρόεδρος και στελέχη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της προηγούμενης και της σημερινής διοικητικής ιεραρχίας της επιχείρησης, καθώς και εναντίον κάθε άλλου υπεύθυνου.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη ΔΕΗ με την ψήφιση του νόμου 2190/94 για τους έκτακτους υπαλλήλους και σημειώνεται ότι πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 1993 ο αριθμός των εκτάκτων έφθανε στη ΔΕΗ τους 6.500. Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι την ψήφιση του νόμου απολύθηκαν όλοι, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς επαναπροσλήφθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Ομως, 1.000 περίπου προσέφυγαν σε νομαρχιακές ιατρικές επιτροπές και σήμερα παρουσιάζονται ως άτομα με ειδικές ανάγκες. Μετά την ισχύ του νόμου τα άτομα αυτά παραπέμφθηκαν σε άλλες επιτροπές πανεπιστημιακού επιπέδου σε νοσοκομεία για να κριθεί πάλι το ποσοστό αναπηρίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα παραπάνω άτομα αρνούνται να προσέλθουν στις νοσοκομειακές επιτροπές, ενώ και οι γιατροί δε δέχονται να συμμετάσχουν σ' αυτές. Επίσης, έχουν προσληφθεί στη ΔΕΗ άτομα ηλικίας 50 και 60 χρόνων όταν ο νόμος θέτει ως ανώτατο όριο τα 40 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ