Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ψήφισμα

Με το ψήφισμά τους, οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας ζητούν:

1. Κτηνοτροφική πολιτική, τέτοια που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής, για να σταματήσει η μεγάλη αιμορραγία συναλλάγματος που φθάνει τα 350 δισ. ετησίως για εισαγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

2. Χάραξη εθνικής πολιτικής στην κτηνοτροφία, με την ίδρυση και λειτουργία υπερκομματικού συμβουλίου εθνικής κτηνοτροφικής πολιτικής, που θα σχεδιάσει, μα κυρίως θα εφαρμόσει πολιτική ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας.

3. Ελεγχο στις εισαγωγές από τρίτες χώρες και κυρίως από Βουλγαρία, έλεγχο στα συνοριακά τελωνεία της χώρας μας, αλλαγή υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί, έλεγχο στα σύνορα για να σταματήσει η λαθρεμπορία ζώων και τυροκομικών προϊόντων, απαγόρευση εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων από Βουλγαρία έως ότου απορροφηθεί η εγχώρια παραγωγή.

4. Ελεγχο σε όλη τη χώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εισαγωγείς τυροκομικών προϊόντων από τρίτες χώρες και από την ΕΟΚ, οι οποίοι ασύδοτα και χωρίς καμιά δυσκολία πωλούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προϊόντων σαν ελληνικά παραδοσιακά τυριά.

5. Αύξηση της ποσόστωσης στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, όχι στα πρόστιμα των πλεονασμάτων που έχουν οι παραγωγοί.

6. Οχι στον αντικειμενικό προσδιορισμό του κτηνοτροφικού εισοδήματος - όχι στο φορολογικό και άδικο νομοσχέδιο.

7. Επαναλειτουργία των σφαγείων στον νομό έως ότου η πολιτεία ιδρύσει και λειτουργήσει τα πέντε νέα σφαγεία που προγραμματίστηκαν.

8. Επανεξέταση του θέματος τυροκόμησης γίδινου γάλακτος στην παρασκευή ελληνικών παραδοσιακών τυριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ