Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Προς κινητοποιήσεις... τον Απρίλη

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις μέσα στον Απρίλη,αν δεν προωθηθούν λύσεις σε ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εμφανίστηκαν χτες εκπρόσωποι εργαζομένων σε δήμους και κοινότητες όλης της χώρας, στην ετήσια πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων - Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Η μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων στην ΤΑ έχει φτάσει στο 40% (!), υπογράμμισε ο γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Στρατηγός,ενώ, συμπλήρωσε, η άνοδος του τιμαρίθμου και του κόστους ζωής έχει κάνει την κατάσταση αφόρητη. Μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, είπε, είναι η αποφασιστικότητα, η δράση και ο αγώνας των εργαζόμενων, αφού στην ιστορία του κλάδου όσες μάχες και δικαιώματα έχουν κερδηθεί, είναι αποτέλεσμα αγώνων".

Οι αντιπρόσωποι έθεσαν από την πρώτη στιγμή τα καυτά εργασιακά προβλήματα του κλάδου, που αφορούσαν κυρίως τους χαμηλούς μισθούς, τις ανύπαρκτες αυξήσεις, το περιβόητο 3 συν 3% και έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδο. Ενα αδιέξοδο, που επιδεινώνουν η σταδιακή υποβάθμιση των ασφαλιστικών τους παροχών και η επαπειλούμενη χρεοκοπία των ταμείων ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ. Με αποτέλεσμα, όπως σημείωσαν, να κινδυνεύουν άμεσα το εφάπαξ και οι συντάξεις τους.

Σε κίνδυνο όμως βρίσκεται και η ίδια η λειτουργία των δήμων, υπογράμμισαν τα μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, εξαιτίας του απαράδεκτου καθεστώτος των 2.500 περίπου συμβασιούχων εργαζόμενων, που με ευθύνη της κυβέρνησης δε μονιμοποιούνται. Την ίδια ώρα, κατάγγειλαν, συνεχίζονται οι προσλήψεις απ' το παράθυρο, με την ανοχή ή και τη συνενοχή του υπουργείου Εσωτερικών και δικαιολογία την ανάγκη εκτάκτων υπαλλήλων, που πάντως προσλαμβάνονται με ρουσφετολογικά κριτήρια και σε καθεστώς αδιαφάνειας. Καθεστώς ανάλογο με αυτό που επικρατεί στις... πολύφερνες Δημοτικές Επιχειρήσεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι της ΤΑ κατήγγειλαν για την αδιαφανή λειτουργία τους και τη "χρήση" τους από δημάρχους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, με στόχο αφ' ενός τη μετατροπή των δήμων σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και αφ' ετέρου την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζόμενων στην ΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ