Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συμπαράσταση στους 29 δικηγόρους

Τη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) έχουν οι 29 δικηγόροι, οι οποίοι δεν προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα, στα οποία είχαν διοριστεί δικαστικοί αντιπρόσωποι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στις 16 Οκτώβρη 1994.

Εναντίον των 29 δικηγόρων ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Γεράκη για παράβαση του άρθρου 109 της εκλογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για απείθεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ ουσιαστικά επιρρίπτει τις ευθύνες για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα ο ΔΣΑ αναφέρει ότι "θα μεριμνήσει ώστε οι δικηγόροι να μην αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα καθυστερήσεων και χρονοτριβών, οργανωμένων η μη, που προέκυψαν κυρίως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών".

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κοινοποιήσεις για διορισμό των δικηγόρων έγιναν εκπρόθεσμα ή στηρίχτηκαν σε υποθετική άρνηση εκείνων των δικηγόρων που δε βρέθηκαν στον τόπο επίδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ