Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγές στο ΣτΕ για τη ζεύξη Ρίου - Αντίρριου

Πρόκειται να εκδικαστούν στις 6 Απρίλη

Δυο προσφυγές κατά του έργου της ζεύξης Ρίου - Αντίρριου πρόκειται να εκδικαστούν στις 6 Απρίλη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η μια προσφυγή έχει γίνει από τους κατοίκους του Ρίου Αχαφιας και αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου της ζεύξης. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το έργο θα διχοτομήσει την πόλη τους, δημιουργώντας τους πρόβλημα διαμονής.

Η άλλη προσφυγή έχει γίνει από τον όμιλο "Κοινοπραξία Ρίο - Αντίρριο", η οποία, όπως είναι γνωστό, είχε αποκλειστεί από την τελική φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου, επειδή πρότεινε υποθαλάσσια ζεύξη. Στην προσφυγή της η κοινοπραξία επισημαίνει ότι για την ανάθεση του έργου δεν εξετάστηκαν όλες οι λύσεις για τη ζεύξη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας αυτής σε συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει παλιότερα είχαν υποστηρίξει ότι η λύση που πρότειναν θα στοίχιζε τα μισά λεφτά (60 δισ. δρχ.) από τη λύση της εναέριας ζεύξης που τελικά προκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Πάντως, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε απόφαση πάρει το ΣτΕ, η προώθηση του έργου έχει μπλοκαριστεί μετά από παρέμβαση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ζητά την ακύρωση των διαδικασιών ανάθεσης που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα.

  • Εξάλλου, όπως έγραφε το περασμένο Σάββατο ο "Ρ", παρέμβαση για ακύρωση των διαδικασιών ανάθεσης έχει γίνει από τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για το έργο της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ