Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλο συλλαλητήριο στις Σάππες

Δυναμικό ΟΧΙ στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης είπαν χτες 2.000 και πλέον αγανακτισμένοι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, με τη μαζική συμμετοχή τους στο αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που έγινε το πρωί στις Σάππες. Συγκέντρωση σαν τη χτεσινή δεν ξανάγινε από το 1984, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών συνδικαλιστών.

Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο καπνοπαραγωγός, Α. Μεμέτ,από τη Φιλλύρα και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαππών και ο δήμαρχος της πόλης. Κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν ο Θανάσης Θεοδοσιάδης,ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες σε κοινό αγώνα με ταξικό προσανατολισμό, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποκρούσουν τις σειρήνες που τους προτείνουν το δρόμο της αναμονής. Αναφερόμενος στη δημιουργία των τοπικών επιτροπών αγώνα, ο Θ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι είναι "τέκνα της ανάγκης" για αντίσταση στη λαίλαπα των αντιαγροτικών μέτρων που εφαρμόζονται σε βάρος του Ελληνα αγρότη. Οτι οι αγρότες οδηγήθηκαν στη σύστασή τους, αντικρίζοντας την απραξία των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών τους οργάνων, εξήγησε.

Κύρια αιτήματα των καπνοπαραγωγών είναι: Η άμεση απορρόφηση της παραγωγής, αύξηση των τιμών κατά 40%, αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής και δημιουργία έργων αγροτικής υποδομής στο νομό. Τέλος, άλλο ένα ειδικό αίτημα είναι η καταβολή του πριμ για τους 750 τόνους εσοδείας '93, που παραμένουν αδιάθετοι.

Οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, μετά την επιτυχία του χτεσινού συλλαλητηρίου, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ενωμένοι και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συνεργασία με όλους τους αγρότες, τους βαμβακοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, που πλήττονται άμεσα από τις επιλογές της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση και τα κόμματα που βλέπουν ως μόνη διέξοδο το ξεκλήρισμα του Ελληνα αγρότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ