Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα του ΕΜΠ για συγκοινωνιακό και τραμ

"Το συγκοινωνιακό σύστημα της Αθήνας σε μια περιβαλλοντική προοπτική", είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν τα Τμήματα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής - Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου την Τρίτη 4 Απρίλη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του ΕΜΠ, κτίρια "Αβέρωφ", Πατησίων 42.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΕΜΠ θεωρεί ότι το συγκοινωνιακό, αποτελεί ένα από τα βασικότερα κλειδιά στην επίλυση των μεγαλυτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αθήνα, όπως του νέφους και της ποιότητας ζωής γενικότερα.

Από την άλλη πλευρά, σήμερα το θέμα αυτό για την Αθήνα όχι μόνο είναι σε επικίνδυνα οριακή κατάσταση, αλλά ευρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, δεδομένου ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις σε συγκεκριμένες πτυχές του, όπως η κατασκευή του Τραμ της Αθήνας. Το αν τελικά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία την κατασκευή αυτού του έργου, αλλά και με ποια χάραξη, με ποια προοπτική και με ποια τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και με ποιο ρόλο στο όλο συγκοινωνιακό σύστημα της πρωτεύουσας, είναι θέμα που συζητείται πλατιά τον τελευταίο καιρό.

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξούν να δώσουν οι επιστήμονες του ΕΜΠ, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας Κ. Ντηνιακός, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Σ. Αυγερινός, ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Λ. Κίκηρας, οι καθηγητές Ι. Φρατζεσκάκης και Γ. Σαρηγιάννης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ