Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική

"Βροντερό" ΟΧΙ στην καταστροφική πολιτική τη Δευτέρα. Συλλαλητήρια σε Κέρκυρα και Λαγκαδά την ίδια μέρα

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι αγρότες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών για τη μεγάλη πανθεσσαλική κινητοποίησή τους την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μάρτη.

Κλιμάκιο των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών περιοδεύουν συνεχώς στα χωριά της θεσσαλικής γης, καλώντας τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο.

Οπως αποφάσισε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνει ταυτόχρονα αποκλεισμός με τρακτέρ των δυο εθνικών οδών Αθήνας - Θεσσαλονίκης, της νέας και της παλιάς, και των εθνικών δρόμων που συνδέουν τους νομούς μεταξύ τους. Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στους τόπους αποκλεισμού επ' αόριστον μέχρι να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα προβλήματά τους.

Οι αγρότες από κάθε νομό, με τα γεωργικά μηχανήματά τους θα κατευθυνθούν και θα κλείσουν τους βασικούς συγκοινωνιακούς κόμβους, με στόχο να διακοπεί κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση της Νότιας με την Κεντρική, τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Αντίπαλός τους και σε αυτή την κινητοποίηση είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία εφαρμόζει "κατά γράμμα" και σχεδόν "δουλικά" η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες.

Ζητούν: Ν' απορριφθούν τα καταστροφικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απειλούν με εξαφάνιση τις καλλιέργειες. Η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει εξαίρεση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την Ελλάδα για ένα μεταβατικό στάδιο και να ασκήσει "βέτο". Να μην ισχύσουν οι προτάσεις της Κομισιόν για την καλλιεργητική περίοδο 1995 - 1996, που αφορούν στο "πάγωμα" και τη μείωση των τιμών σε πολλά προϊόντα.

Να γίνουν έργα υποδομής και να προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος των "αντικειμενικών" κριτηρίων φορολόγησης και να σταματήσει να εισπράττεται ο "κεφαλικός" φόρος των ανεξέλεγκτων υποθέσεων.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα και οι αγρότες της Κέρκυρας. Με απόφαση της ΟΑΣ του νομού θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Σαρόκου στις 10 το πρωί σε πανκερκυραϊκό παναγροτικό συλλαλητήριο. Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της ΟΑΣ. Καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και τους άλλους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν ενεργητικά στον αγώνα τους. Τέλος, σε δυναμική κινητοποίηση θα προχωρήσουν τη Δευτέρα 20 του μήνα οι καπνοπαραγωγοί του Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής,οι οποίοι έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του χωριού Στίβος, με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ