Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο τα πορίσματα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την προχτεσινή πτώση ενός ακόμα μαχητικού αεροσκάφους:

"H πτώση ενός ακόμα Μιράζ - 2000, μαζί με την οδύνη για το χαμό του χειριστή του, προκαλεί αισθήματα αγανάκτησης για την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Αμυνας.

Πρόκειται για το πέμπτο Μιράζ - 2000 που χάνεται, από την ημέρα της παράδοσής τους στην Πολεμική Αεροπορία. Με τον αφανισμό δύο ακόμα αεροπλάνων Α7 και ενός F - 16, ο συνολικός απολογισμός δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος της αγοράς του αιώνα έγινε, ήδη, συντρίμμια σε καιρό ειρήνης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι για πολλοστή φορά υπόλογη απέναντι στους στρατευμένους και στους εργαζόμενους, επειδή ενεργεί εν κρυπτώ και παραβύστω, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα για τις αιτίες των δυστυχημάτων, για την κατάσταση των αεροσκαφών, για τις συνθήκες εργασίας, εκπαίδευσης και γενικά διαβίωσης των χειριστών.

Απαράδεκτες είναι και οι δηλώσεις αρμοδίων που δικαιολογούν αυτή τη φρίκη με το λεγόμενο "τίμημα των ασκήσεων".

Οι εκφράσεις λύπης για το θάνατο τόσων χειριστών, οι τιμητικές κηδείες και τα παχιά λόγια για το πατριωτικό καθήκον, δείχνουν την υποκρισία της κυβέρνησης και την καθιστούν ακόμα πιο ένοχη στα μάτια του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Καλεί την κυβέρνηση να θέσει υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο τα σχετικά πορίσματα των ερευνών για τα αίτια της πτώσης των αεροσκαφών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ