Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεργασίες για έκτακτο συνέδριο

Απέφυγε επίμονα η ηγεσία της ΝΔ να αποδοκιμάσει κίνηση στελεχών που πρόσκεινται στον Κ. Καραμανλή, τα οποία με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος ζήτησαν τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, την άνοιξη του 1998, με σκοπό τον προσδιορισμό της ιδεολογικοπολιτικής φυσιογνωμίας.

Παράλληλα ο Στ. Μάνος με χτεσινές δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου, αλλά για οργανωτικά θέματα.

Ο Χ. Τομπούλογλου, εκ των πρωτεργατών της κίνησης των στελεχών της ΝΔ, υπενθύμισε χτες στο "Φλας" πως ο Κ. Καραμανλής μετά την εκλογή του είχε δηλώσει ότι "πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα συνέδριο που θα έχει καθαρά ιδεολογικούς στόχους" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν έχει τροποποιήσει την άποψή του. "Εμείς εκφράζουμε απλώς μία άποψη που την εκφράζουν πολλοί στο κόμμα και την έχει και ο πρόεδρος νομίζω", τόνισε μη διστάζοντας να εμφανιστεί ως εκφραστής του Κ. Καραμανλή.

Το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ που έστειλαν την επιστολή - και στη συνέχεια τη "διέρρευσαν" - συγκαταλέγονται μεταξύ των ένθερμων υποστηρικτών του προέδρου της ΝΔ, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή της Ρηγίλλης, δημιουργεί βάσιμες σκέψεις ότι ο Κ. Καραμανλής επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός πρόωρου συνεδρίου, αλλά φροντίζει προηγουμένως να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Η ηγεσία της ΝΔ έχει σοβαρούς λόγους να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο για την ιδεολογία και την πολιτική του κόμματος. Ο Κ. Καραμανλής θα ήθελε να βάλει τη δική του σφραγίδα στη φυσιογνωμία της ΝΔ, να δείξει ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι σταθερή ιδεολογία του κόμματος, ενώ το ΠΑΣΟΚ την έχει ιδιοποιηθεί και διαχειρίζεται, να ενισχύσει την "ελκτικότητα" του πολιτικού λόγου και να αποδείξει ότι διαθέτει "εναλλακτική λύση" στην κυβέρνηση Σημίτη. Από την άλλη το εγχείρημα του συνεδρίου παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες και κινδύνους, από τους οποίους ο σοβαρότερος είναι να κάνει οργανωμένη εμφάνιση στο συνέδριο η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ