Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάλη ενάντια στην τρομοκρατία

Σε αγωνιστική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού καλεί η ΕΣΑΚ

Την αναβίωση της παρακολούθησης της συνδικαλιστικής δράσης απ' την κυβέρνηση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Οι αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων συνοδεύονταν πάντα με μέτρα αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και καταστολής του λαϊκού κινήματος, που αντιδρούσε απέναντι σ' αυτές. Φυσικά, σε κάθε περίοδο αυτό εκφραζόταν με διαφορετικές μεθόδους.

Η σημερινή κυβέρνηση, αναβιώνοντας σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία παρακολούθησης και τρομοκράτησης συνδικαλιστικών στελεχών του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ετσι στη σημερινή (σημ. χτεσινή) σύσκεψη αντιπροσώπων και στελεχών της ΕΣΑΚ στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΑ και της 24ωρης απεργίας της 23ης Οκτώβρη, εμφανίστηκαν μέσα στην αίθουσα, αρχικά αστυνομικοί με πολιτικά και στη συνέχεια αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την αναβίωση της παρακολούθησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τα συγκεκριμένα γεγονότα. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους μαζικά, αγωνιστικά να αντιπαλέψουν την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, να αντιπαλέψουν αυτή την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ