Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παραιτήθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χτες στον πρωθυπουργό οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ (Φ. Ιωαννίδης, Δ. Γεωργακόπουλος, Κ. Σφυρίου), μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κάθε χρόνο γίνεται επανεκλογή των εκπροσώπων της, με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και κατά την πρώτη συνεδρίασή της, που έχει οριστεί για τις 8 του Οκτώβρη. Εξ αυτού του λόγου, κυβερνητικές πηγές έλεγαν χτες ότι η διαδικασία των παραιτήσεων είναι τυπική.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κ. Σημίτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τους συνομιλητές τους, επειδή τα φαινόμενα διαρροών δεν περιορίζονται μεταξύ βουλευτών του κόμματος, αλλά επεκτείνεται και στη συμπεριφορά των εκπροσώπων, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση Γεωργακόπουλου, ο οποίος αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είχε αρνηθεί να ψηφίσει κυβερνητικές διατάξεις...

Οι λόγοι αυτοί έχουν οδηγήσει τον Κ. Σημίτη να μη στηρίξει τους προηγούμενους ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και σε κάθε περίπτωση όχι τον Δ. Γεωργακόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ