Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόστιμα για προεκλογικές δαπάνες

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, με την οποία επιβάλλονται πρόστιμα σε βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές που ξεπέρασαν τα ανώτερα όρια των προβλεπομένων προεκλογικών δαπανών.

Πρόστιμο 754.203 δρχ. επιβάλλεται στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Στέφανο Μάνο (το τριπλάσιο του ποσού υπέρβασης όπως προβλέπεται). Ενώ σε άλλους 1.257 υποψηφίους βουλευτές που αναφέρονται ονομαστικά, επιβάλλεται πρόστιμο 1.090.000 δραχμές στον καθένα (ποσό ίσο με το 10% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης) "γιατί δεν υπέβαλαν καθόλου προς την αρμόδια Επιτροπή αναλυτική κατάσταση εκλογικών εσόδων και δαπανών, όπως προβλέπεται".

Με ανακοίνωσή του χτες το ΝΑΡ, στους υποψήφιους του οποίου επιβάλλεται συνολικά πρόστιμο 200 εκατομμυρίων δραχμών, κάνει λόγο για "αντιδημοκρατική πρόκληση". Το ΝΑΡ ζητά να ανασταλεί, άμεσα, η εφαρμογή του νόμου αυτού και να ακυρωθεί νομοθετικά η επιβολή των προστίμων.

Το ΚΚΕ ως γνωστόν, έχει υποβάλει στοιχεία των εκλογικών δαπανών όπου διευκρινίζεται πως οι υποψήφιοι του και οι βουλευτές του δεν έχουν προσωπικές προεκλογικές δαπάνες, αλλά όλα τα έξοδα καταβάλλονται από το Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ