Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εκθέσεις "τύπου Σπράου"

Είναι φανερός ο διπλός ρόλος που παίζουν οι κατά τακτικά διαστήματα εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΕΕ) για την οικονομία της χώρας ή για ειδικά θέματα, καθώς και ανάλογες που συντάσσονται από εμπειρογνώμονες που διορίζει η κυβέρνηση, τύπου Σπράου. Από τη μια χρησιμοποιούνται να καλλιεργήσουν το κατάλληλο κλίμα και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και από την άλλη αποτελούν τον οδηγό με βάση τον οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, "περικόπτοντας" ορισμένα κραυγαλέα, για να φαίνεται και φιλολαϊκή!

Το ρόλο αυτών των εκθέσεων ομολογούν πλέον ανοιχτά και τα αστικά ΜΜΕ. Αντιγράφουμε από τα χτεσινά "Νέα": "Η έκθεση της Επιτροπής (σ. σ. του καθηγητή Γ. Σπράου), για το ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη που έκανε ο ΟΟΣΑ, δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα, που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τις διεργασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 1998 και θα έχουν στόχο τη διαμόρφωση ενός συνολικού πακέτου μέτρων για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα".

Αν πιστεύουν ότι θα διευκολύνουν τις διεργασίες σε επίπεδο πλειοψηφίας των τριτοβάθμιων συνδικάτων, προφανώς ξέρουν τι λένε και μάλλον έχουν δίκιο. Ομως, ας μη λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ