Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασυγκράτητα...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συγκρατημένη θα είναι η τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης για το 1998 δήλωσε χτες ο Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ έκανε λόγο και για... συγκρατημένα κατεδαφισμένες "αυξήσεις" μισθών. Το γνωστό 3%...

***

Πάντως, σε αντίθεση με την τιμολογιακή πολιτική κ. υπουργέ, οι αντιδράσεις του κόσμου αναμένονται να είναι ασυγκράτητες..!

***

Και θα 'χουν και δίκιο βέβαια, διότι παράλληλα με αυτές τις εξαγγελίες μαθεύτηκαν χτες για παράδειγμα οι αυξήσεις σε μια σειρά καθημερινά φάρμακα, αν σας λέει κάτι αυτό...

***

AMAN κι αυτοί οι αρχαιοκάπηλοι. Αρχαία νομίσματα βρήκανε να πάνε να πουλήσουνε; Είναι τώρα είδος που "περνάει" τέτοια εποχή; Λογικό ήταν να τους τσιμπήσουνε.

***

Δεν ξέρανε ας πούμε να "υπεξαιρέσουν" και να πουλήσουν... ΔΕΚΟ και δημόσιους Οργανισμούς; Αυτό μάλιστα, και στην αγορά κάνει θραύση κι είσαι και νομικά κατοχυρωμένος!

***

Πάρτε για παράδειγμα τον Παπαντωνίου που τα κανόνισε με τον Σημίτη και ετοιμάζουν σχέδιο εκποίησης όλων των ΔΕΚΟ. Αυτοί, μάλιστα, είναι επαγγελματίες...

***

Το 25% των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών και της Διώρυγας της Κορίνθου τα πουλάνε μέσω Χρηματιστηρίου. Ετσι και τη δουλιά τους κάνουνε, και νομοταγείς είναι και μας πουλάνε και "φούμαρα" περί διαφάνειας και διατήρησης του κρατικού ελέγχου προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας.

***

Πάντως, οι αρχαιοκάπηλοι υποστηρίζουν ότι τα νομίσματα τούς τα έδωσε μια... θεία τους. Οι "εκσυγχρονιστές" τι έχουν να πουν για τις δημόσιες επιχειρήσεις; Από κανέναν θείο τους κι αυτοί τις έχουνε..;

***ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Γκρόσμαν έχει ο Πάγκαλος και μάλιστα... εντός έδρας, εδώ στην Ελλάδα. Περίεργο. Μετά τις τελευταίες τσαντίλες του ύστερα από τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης ,μας είχε δώσει την εντύπωση ότι... δεν τους ξαναμιλάει!

***

Αλλά φαίνεται ότι άλλο πράγμα οι... οργισμένες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, κι άλλο η πραγματική διπλωματία της "περήφανης" εξωτερικής πολιτικής μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ