Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Τρομοκρατικές" επαφές

Δεν έρχονται μόνο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Αθήνα, πάνε και οι "δικοί μας" στην Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, για παράδειγμα, βρίσκεται ήδη στην αμερικανική πρωτεύουσα και αύριο και μεθαύριο θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς της CIA και του FBI. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι συναντήσεις αυτές θα είναι παραγωγικές. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο νέος, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ν. Μπερνς, ανέδειξε στα "καλά καθούμενα" το θέμα της τρομοκρατίας στην έκθεσή του προς τη Γερουσία.

Αραγε, ο Γ. Ρωμαίος, θα... θυμηθεί τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις των προκατόχων του, Σκουλαρίκη και Παπαθεμελή, για την τρομοκρατία στην Ελλάδα; Οτι, δηλαδή, οι σχετικές έρευνες πρέπει να ξεκινήσουν από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ; Εχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις.

Υ. Γ. Εχει, βέβαια και άλλες σκέψεις κατά νου ο υπουργός. Αντιγράφουμε από τη χτεσινή συνέντευξή του στην "Εξουσία": "Στην Αμερική ο πολίτης που θέλει να γίνει αστυνομικός περνάει από τεστ για να διαπιστωθεί για ποια υπηρεσία είναι κατάλληλος... Και φυσικά θα βρούμε τον τρόπο να οργανώσουμε την Υπηρεσία Πληροφοριών". Και απ' ό,τι φαίνεται πήγε στις ΗΠΑ, για να βρει τον τρόπο, τα μέσα και προπάντων τα αφεντικά της ΕΥΠ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ