Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντεργατικές αποκαλύψεις

Σχέδιο νόμου, που οι άξονές του διαμορφώθηκαν από τον ..."κοινωνικό διάλογο" και τη ...Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου, ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας την άνοιξη, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Μετά από αυτή τη δήλωση, είναι πασιφανές ποιος θα είναι ο χαρακτήρας αυτού του νομοσχεδίου, πέρα από προβλέψεις ή ερμηνείες. Βαθιά αντεργατικός και στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του ξηλώματος "ιερών και οσίων" δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Ο ίδιος ο υπουργός, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ανάμεσα στις διατάξεις του θα περιλαμβάνεται και η διαβόητη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας".

Ολα αυτά δεν επισημαίνονται για τη δικαίωση του ΚΚΕ, που είχε εξαρχής αποκαλύψει τα κυβερνητικά σχέδια. Υπάρχουν, όμως, ακόμα συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και άλλων παρατάξεων, που προσπαθούν να πείσουν για τις "καλές" προθέσεις της κυβέρνησης και το μονόδρομο του "διαλόγου". Αυτοί ας τα βλέπουν - αν και μάλλον τα γνωρίζουν αρκετά καλά - και ιδιαίτερα όσοι εργαζόμενοι κάθονται και τους ακούνε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ