Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαδήλωση κατά των ΗΠΑ στο Αργοστόλι, τη Δευτέρα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνεται και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για τις δηλώσεις Μπερνς από τη ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Γενάρη στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.Σε ανοιχτή ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό τονίζει:

"Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τον υπάλληλό τους πρεσβευτή στην Αθήνα Ν. Μπερνς, που σαν άλλος Πιουριφόι μάς επανέφερε στις πιο μαύρες μέρες του αντικομμουνισμού.

  • Μας είπε ο κ. Μπερνς ότι "Οι Τρούμαν και Μάρσαλ μαζί με την τότε ελληνική ηγεσία έσωσαν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό".
  • Οσο ανέντιμα όμως και αν διαστρεβλώνει την ιστορία ο κ. Μπερνς, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
  • Με το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ, ο ελληνικός λαός γνώρισε τον εμφύλιο, τις εκτελέσεις, τις φυλακίσεις και τις εξορίες, τις αμερικανικές βάσεις του θανάτου και τα πυρηνικά, τη μετανάστευση, την ανεργία, την άγρια εκμετάλλευση, την πείνα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη στέρηση και των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αποκορύφωμα τη χούντα και την εφτάχρονη δικτατορία.
  • Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει επίσης την ελληνική κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και σε συμφωνία με τους κυβερνητικούς ιθύνοντες της Ελλάδας έχουν στόχο τη με κάθε θυσία επιβολή των δολοφονικών τους σχεδίων στην περιοχή. Με τη συμφωνία της Μαδρίτης αμερικανοποιούν και διχοτομούν το Αιγαίο και την Κύπρο.

Δε θα μπορέσουν όμως Αμερικανοί, Μπερνς και κυβέρνηση να κάμψουν τη λαϊκή αντίθεση και τον ογκούμενο καθημερινά αντιαμερικανισμό και την αντεπίθεση του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ