Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίσω από τον αντικομμουνισμό της ΝΕΤ

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, άλλωστε το ΚΚΕ από την αρχή το είχε καταγγείλει, για το ότι οι εκπομπές στη ΝΕΤ γύρω από τον Α. Βελουχιώτη - με τον τρόπο που έγιναν, τον προσανατολισμό που είχαν και τους στόχους που εξυπηρετούσαν - δεν ήταν τυχαίες. Την καλύτερη επιβεβαίωση γι' αυτό πρόσφερε ο ίδιος ο καθοδηγητής του κρατικού καναλιού, ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας. Απαντώντας στη γνωστή αντικομμουνιστική Ερώτηση των 57 βουλευτών της ΝΔ, ο Δ. Ρέππας χαρακτηρίζει τον Αρη "αμφιλεγόμενη προσωπικότητα" (!), ενώ ταυτόχρονα ψεύδεται ασύστολα, ισχυριζόμενος ότι στις εκπομπές της ΝΕΤ "καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την προβολή όλων των θέσεων και απόψεων"!

Είναι αλήθεια ότι σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η απάντηση που έδωσε, από την πλευρά του, ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αναφέρει ότι "ηγετική φυσιογνωμία της Εθνικής Αντίστασης ανεδείχθη ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης", ωστόσο δε φαίνεται να είναι αυτή η κυρίαρχη άποψη στο ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια μειώνει στο ελάχιστο την αντιΚΚΕ εμπάθεια της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτό, όμως, που καταφέρνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να εκτίθεται στο λαό και εξαιτίας αυτής της στάσης της απέναντι στον Αρη και, βέβαια, στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ