Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να ξεσηκωθεί ο λαός

"Η Θεσσαλονίκη ζει ένα νέο κύμα που απειλεί να οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετές επιχειρήσεις και εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες άνθρωποι, και μάλιστα νέοι στην ηλικία σχετικά, να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας. Θεωρούμε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει κυριολεκτικά να ξεσηκωθεί, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, η αγροτιά, για να αντιμετωπίσουν το κύμα των απολύσεων". Το παραπάνω κάλεσμα αντίστασης και αγώνα απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης με αφορμή την επίσκεψη στην ΕΚΟ, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως: "Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ζούμε μια περίοδο όπου και με ευθύνη της κυβέρνησης, πέρα από τη μετοχοποίηση των συνόρων, προχωράει και η μετοχοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Και αυτά πάνε μαζί. Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολύ μεγάλοι. Ο τομέας της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών παραδίδεται κυριολεκτικά στις πολυεθνικές, αμερικάνικες, γερμανικές, ποιος ξέρει ακριβώς. Και είναι ένας λόγος παραπάνω ο λαός να αντισταθεί και να αντιδράσει σ' αυτές τις μετοχοποιήσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η Νέα Τάξη Πραγμάτων στο Αιγαίο διαιρεί, βασιλεύει και οδηγεί μέχρι και σε αλλαγές των συνόρων.

Θέλω να υπογραμμίσω αυτά τα πράγματα, διότι από μία τέτοια πολιτική οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν να περιμένουν εκτός από την ανεργία είναι και η συντριβή των όποιων κατακτήσεων έχουν απολαύσει έως τώρα.

Εμείς θεωρούμε ότι, και από την επίσκεψη τη σημερινή, στα μάτια των εργαζομένων, αλλά και στην καρδιά τους αρχίζει να ωριμάζει η αναγκαιότητα της συνολικής αντίθεσης, η αναγκαιότητα της συνολικής ρήξης, αρχίζει να ωριμάζει. Αυτό είναι το σημαντικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ