Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανασχηματισμός "όχι", υποκρισία "ναι"

Αλλη μια υποκριτική παράσταση δόθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκοντας βήμα προβολής στα ΜΜΕ της παραπλάνησης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός φέρεται να καταφέρθηκε με το ύφος του "εγώ απλώς προήδρευα" εναντίον των... πελατειακών σχέσεων, καλώντας τους υφισταμένους του να περιορίσουν το ρουσφέτι... πράγμα που μεταδόθηκε ασμένως ως είδηση στα χτεσινά δελτία ειδήσεων. Κατά τ' άλλα, ο Κ. Σημίτης απέκλεισε τη διενέργεια ανασχηματισμού και επανέλαβε τις συστάσεις να μπει τέρμα στις ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις. Σύσταση μάλλον με ανεπιτυχές αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς την "κόντρα" μεταξύ Παπαϊωάννου - Ρέππα, όταν ο πρώτος έβαλε κατά της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης και ο δεύτερος του απάντησε ότι όντως πάσχει η επικοινωνιακή πολιτική όταν υπάρχουν υπουργοί που αλλάζουν ένα νομοσχέδιο, σαν αυτό για τους λαθρομετανάστες, περίπου 15 φορές...

Χτες επίσης είχε συνάντηση ο πρωθυπουργός με το μέλος του ΕΓ Π. Οικονόμου. Ο δεύτερος φέρεται να εξέφρασε τις ενστάσεις του σε θέματα εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, ενώ ο πρωθυπουργός υποστηρίζεται πως σχολίασε ως "προωθημένες" τις απόψεις του συνομιλητή του. Εξερχόμενος πάντως ο Π. Οικονόμου από το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να δηλώσει ότι κατέθεσε στον Κ. Σημίτη την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Τέλος, αδιέξοδο διαγραφόταν χτες με το θέμα του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Η "πυροσβεστική" παρέμβαση του Κ. Σκανδαλίδη, να γίνουν δεκτές από την πλειοψηφία της οργάνωσης τα 15 χιλιάδες νέα μέλη που επιδιώκει η "εκσυγχρονιστική" πτέρυγα, συνάντησε την άρνηση της γραμματέας της Νεολαίας Τ. Αντωνίου. Το θέμα της Νεολαίας και του συνεδρίου της συζητούνταν μέχρι αργά χτες σε συνεδρίαση του ΚΣ της Οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ