Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
Θύελλα αντιδράσεων ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης

Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και η επιστράτευση εισαγγελέων, με τους οποίους η κυβέρνηση επιχειρεί τη φίμωση της κριτικής που της ασκείται - με απροκάλυπτο δείγμα τη δίωξη που παρήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, κατά του "Ρ" - έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο "Ρ", που για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, κατακλύζεται καθημερινά από δηλώσεις συμπαράστασης. Δηλώσεις, με τις οποίες μαζικοί και κοινωνικοί φορείς, δημόσια πρόσωπα και εργαζόμενοι, καταδικάζουν την κυβερνητική μεθόδευση για τη "φίμωση" της εφημερίδας, την οποία επιδιώκει ο Θ. Πάγκαλος, ισχυριζόμενος ότι για την αποκατάσταση της τιμής του, που, τάχα, προσέβαλε σατιρικό δημοσίευμα της εφημερίδας, πρέπει να του καταβληθεί το ποσό των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

Η δικαστική δίωξη του "Ρ" από τον κυβερνητικό παράγοντα και το βαθύτερό της περιεχόμενο, η επιχείρηση τρομοκράτησης των κομμουνιστών, μέσω των απειλών οικονομικού χαρακτήρα ενάντια στο ΚΚΕ, όπως ήδη αποδεικνύει το κύμα συμπαράστασης προς την εφημερίδα του ΚΚΕ, πέφτουν στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ