Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η φωνή της αλήθειας θα ακούγεται

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με ανακοίνωση του ΔΣ του, που κοινοποιεί στον πρόεδρο της κυβέρνησης, στον υπουργό Εξωτερικών, στα πολιτικά κόμματα, στη ΓΣΕΕ, στα ΜΜΕ, καταδικάζει την πολιτική δίωξη του "Ρ". Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

"Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατ/κού Κέντρου, με ομόφωνη απόφασή της, στη συνεδρίαση της 15/1/98, καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, και γενικότερα της κυβέρνησης, για την αγωγή του υπουργού Εξωτερικών εναντίον του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", που ισοδυναμεί με δίωξη της εφημερίδας.

Θεωρεί ότι η ελευθερία του λόγου και η πολιτική κριτική με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και σατιρικό, δεν πρέπει να διώκεται.

Η κυβέρνηση που έχει τη συνολική ευθύνη για τις ενέργειες των υπουργών, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει στον ελληνικό λαό, την αντιλαϊκή - αντιδραστική συμπεριφορά της. Δεν ανέχεται καμιά κριτική στις ενέργειές της, γι' αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να φιμώσει και τις ελάχιστες φωνές που απόμειναν να λεν ξεκάθαρα την αλήθεια. Αυτή τη φορά σύρεται ο "Ρ" στα δικαστήρια.

Κάποτε, άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν έδειραν, φυλάκισαν, εκτέλεσαν συντάκτες του "Ρ", έκλεισαν την εφημερίδα, όμως ο "Ρ" έμεινε στις καρδιές κάθε γνήσιου πατριώτη Ελληνα και αναγεννήθηκε από την τέφρα του.

Ούτε οι δίκες, ούτε οι διωγμοί, ούτε κι αυτό ακόμα το κλείσιμο του "Ρ", θα φιμώσει τους πατριώτες και θα τους επιτρέψει να λένε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη, κάνοντας κριτική στους: Ανόητους, επιλήσμονες των καθηκόντων τους και τους ξεπουλημένους στα Ξένα Συμφέροντα, γιατί η φωνή της αλήθειας θα ακούγεται και ο "Ρ" θα διαβάζεται είτε νόμιμος είτε παράνομος.

Για τους ανόητους, επιλήσμονες των καθηκόντων τους και τους ξεπουλημένους στα Ξένα Συμφέροντα, η θέση τους θα είναι στον κάλαθο των αχρήστων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ