Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αδιέξοδο η γαλακτοβιομηχανία

Την ΑΓΝΟ επισκέφθηκε, χτες το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, χτες το μεσημέρι στα γραφεία της επιχείρησης, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Ευχαριστώντας τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η διοίκηση της ΑΓΝΟ υπογράμμισε πως εάν δεν υπήρχε η βιομηχανία, η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, που καλύπτει τα 40%, δε θα υπήρχε. Ετσι, επεσήμαναν, το πρόβλημα της ΑΓΝΟ είναι οικονομικό αλλά με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις στην περιοχή. Στην ενημέρωσή της η διοίκηση στάθηκε στην πολιτική των κυβερνήσεων που οδήγησε στην καταχρέωση με αποτέλεσμα σήμερα στα 22 δισ. δραχμές χρέος τα 9 δισεκατομμύρια να είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι (πανωτόκια... ) Οπως ειπώθηκε, με τις επιμέρους αποσπασματικές ρυθμίσεις χρεών δε λύθηκε κανένα πρόβλημα γιατί και οι όροι αποπληρωμής ήταν ασύμφοροι και δεν υπήρξε κάποια πολιτική στήριξης... Ωστόσο, μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει σήμερα η γαλακτοβιομηχανία, με τους παραγωγούς απλήρωτους τρεις μήνες και τους εργαζόμενους απλήρωτους από το Σεπτέμβρη (! ) η κυβέρνηση, αντί άλλων μέτρων στήριξης της συνεταιριστικής επιχείρησης μεθοδεύει την ιδιωτικοποίησή της μέσω της μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρία! Στην κατεύθυνση αυτή πιέζει κτηνοτρόφους και εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενη την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ αλλά και των συνεταιριστικών οργανώσεων γενικότερα, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα. Μια πολιτική που χρησιμοποίησε τους συνεταιρισμούς αντί να τους στηρίξει πραγματικά απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό, για να παίξουν σωστά το ρόλο τους. Τώρα, πρόσθεσε, αντί να στηρίξουν τους συνεταιρισμούς που είναι - πρέπει να είναι - συνεργασία μικρών και μεσαίων παραγωγών για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, προωθούν και ευνοούν τις γνωστές Ομάδες Παραγωγών. Κι αυτά όλα γίνονται στα πλαίσια της γενικότερης αντιαγροτικής πολιτικής για ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, είπε στην ομιλία της προς τους εκατοντάδες εργαζόμενους που μίλησε αμέσως μετά η Αλέκα Παπαρήγα, πρέπει να δείτε και την αντιμετώπιση του προβλήματός της ΑΓΝΟ. Με τον ενωμένο συντονισμένο αγώνα σας σε ένα γενικότερο μέτωπο - που πρέπει να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ και σ' άλλα εργοστάσια, οι κτηνοτρόφοι, οι μικρομεσαίοι παραγωγοί - μπορείτε να ανατρέψετε αυτήν την πολιτική και να επιβάλετε τις ριζικές λύσεις, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, για να κλείσει με την προτροπή: Κινητοποιηθείτε, ξεσηκωθείτε, αγωνιστείτε κόντρα στη μοιρολατρία και στο συμβιβασμό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ