Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Κινητοποιηθείτε κατά των περικοπών

Πρόσκληση για αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση μη απόδοσης ή κατακράτησης τμήματος των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών, απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το θέμα προέκυψε από μια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που ζητά επιστροφή μέρους των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Το ανώτατο πλαφόν των εφημεριών καθοριζόταν από τις τακτικές αποδοχές, το επίδομα των 35.000 δραχμών και από το 1/12 των δώρων. Αυτά θεωρούνται τακτικές αποδοχές και με βάση αυτά πληρώνονταν από το Μάρτη του '97 και μέχρι τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών ήταν η αναδρομική καταβολή των παραπάνω απ' τον Αύγουστο του 1996. Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα, έρχεται και τους ζητά πίσω τα χρήματα - πέραν των 35.000 δραχμών - για το διάστημα απ' το Μάρτη του 1997 μέχρι σήμερα. Η ρύθμιση αυτή πλήττει κυρίως τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεωρεί παράνομο και αυθαίρετο το να μην υπολογίζεται το 1/12 των δώρων στις τακτικές αποδοχές, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το πλαφόν των εφημεριών. "Σε όποιο νοσοκομείο υπάρξει η μη απόδοση ή η κατακράτηση του τμήματος αυτού των αποδοχών, οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούνται να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που καλύπτονται απ' την ΕΙΝΑΠ", τονίζει στη χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της Ενωσης.

Σήμερα γίνεται η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ