Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Ανακοίνωση της ΝΑΣ

Οταν όλα θυσιάζονται στο όνομα της πιστής υπακοής στην κυβέρνηση, όταν κάποιοι παραποιούν χωρίς κανένα δισταγμό την αλήθεια, όταν δεν παίρνουν καν κάποιες "προφυλάξεις", τότε απλώς αργά ή γρήγορα ξεσκεπάζονται.

Αυτό έπαθε και ο κυβερνητικός συνδυασμός του Δ. Παπανίκα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής, αφού άλλα έγιναν στη συνεδρίαση του ΝΣ και άλλη εικόνα προσπάθησε να περάσει προς τα έξω. Ξέχασε όμως τα επίσημα πρακτικά συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που διένειμε στον τοπικό Τύπο και στους δήμους, αναστρέφει τελείως τα πραγματικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στις 9-1-1998 στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μεταξύ άλλων αναφέρει: "Η Νέα Δημοκρατία με την πρόθυμη συνεργασία της τριανδρίας της ΠΟΛ. ΑΝ. και του ΚΚΕ συμφώνησαν σε μια νέα ανίερη συμμαχία να συγκροτήσουν το δικό τους εξαμελές δεξιοκομμουνιστικό εξάμβλωμα, βασιζόμενοι στο γράμμα και όχι στην ουσία του θεσμού".

Την άμεση αντίδραση - όπως ήταν φυσικό - της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" προκάλεσε η χωρίς φραγμό παραβίαση της αλήθειας και, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει την πραγματικότητα που αποσιωπάται.

Κατ' αρχήν η εκλογή του εκπροσώπου στη Νομαρχιακή Επιτροπή δεν προέκυψε από κανένα εκλογικό μαγείρεμα, αλλά από την άρνηση των ίδιων των στελεχών της παράταξης του κ. Παπανίκα να υπηρετήσουν το ρόλο που ο λαός τους ανέθεσε. Οι ίδιοι εκλέχτηκαν από την ψηφοφορία, αλλά παραιτήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο, χωρίς μάλιστα να κάνουν κάποια καταγγελία στη διάρκεια της συνεδρίασης και έτσι προέκυψε η εκλογή του συμβούλου της ΝΑΣ. Η ΝΑΣ επανειλημμένα είχε επισημάνει ότι τα μέλη των επιτροπών πρέπει να εκλέγονται σε αντιπροσωπευτική βάση, όμως τα συνεταιράκια του δικομματισμού είχαν συμφωνήσει άλλα, με αποτέλεσμα σε πολλές νομαρχίες οι εκπρόσωποι ΝΑΣ να βρεθούν εκτός των επιτροπών.

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό της κατήφορο, ψήφισε τον Ν. 2503/97, με τον οποίο εκτός των άλλων καταργούνται οι ΝΕ και κουτσουρεύονται ακόμα περισσότερο οι αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για το θέμα αυτό όλες οι άλλες παρατάξεις του ΝΣ έκαναν το κορόιδο και τίποτα δεν έχουν κάνει για την επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η Πρωτοβάθμια και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η ανίερη, επίσης, συμμαχία στην περιοχή μας αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συνδυασμού και στις επαφές του με την πλειοψηφία του ΝΣ, με σκοπό τον αποκλεισμό του εκπροσώπου της ΝΑΣ από τακτικό μέλος της ΝΕ.

Στην ανακοίνωση μάλιστα που έβγαλαν προς τα έξω δεν αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα τα συνεταιράκια του δικομματισμού ψηφίζουν μαζί κάθε τι αντιλαϊκό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η ΕΕ, όπως τα Προγράμματα των Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμούς, το λιμάνι της Ραφήνας, το θέμα των απορριμμάτων κλπ.

Μέσα στον αντιλαϊκό κατήφορο που παίρνει η κυβέρνηση, ο προσκείμενός της συνδυασμός στο ΝΣ Ανατ. Αττικής, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ, "εκσυγχρονίστηκε" προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς της από τον ανύπαρκτο ρόλο της αντιπολίτευσης που έπαιξε μέχρι σήμερα και για να ξεφύγει από τις εσωκομματικές έριδες ενόψει των εκλογών, διαλέγοντας τον ολισθηρό δρόμο του βιασμού της αλήθειας.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο συνδυασμός "Αττική Γη" δεν μπόρεσε να κάνει στοιχειώδη αντιπολίτευση τη στιγμή που ο κ. Φράγκος εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη βέβαια αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν από τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής είναι ότι η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" είναι η ουσιαστική εποικοδομητική αντιπολίτευση με θέσεις και προτάσεις.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Δημ. Φράγκος στην οποία, αφού επισημαίνει λεπτομερώς την πιστή εφαρμογή του νόμου στην εκλογή των μελών της επιτροπής, μεταξύ άλλων, τονίζει:

"Το γεγονός ότι με τη στάση του αυτή ο συνδυασμός "Αττική Γη - Ενότητα - Δημιουργία" στέρησε τη σύνθεση της επιτροπής από τους εκλεγέντες μυστικά και άψογα δύο νομαρχιακούς συμβούλους του, αποτελεί άρνηση να συμβάλει στη λειτουργία του νέου θεσμού από τη θέση που η λαϊκή ψήφος τον έταξε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου (2009-04-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη στάση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (2008-10-09 00:00:00.0)
Ψεύδεται ο Γ. Φλώρος (1998-10-03 00:00:00.0)
"Καταψηφίστε τα εμπρηστικά νομοσχέδια" (1998-07-25 00:00:00.0)
Ο επόμενος... για "φούντο"! (1996-01-11 00:00:00.0)
Νομιμοποίησαν την υποταγή (1995-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ