Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ "ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ"
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της "Αεροσουίτ"

Ευθύνες και στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου "Μακεδονία" επιρρίπτει ο εισαγγελέας για την πτώση του "Γιάκοβλεφ 42" στα Πιέρια, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 73 ανθρώπους και άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Η δίωξη αφορά σε παραβίαση κανόνων ασφαλείας πτήσεων και ανθρωποκτονία από αμέλεια και κατά συρροή. Η εισαγγελική έρευνα διενεργήθηκε παράλληλα με τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων και κατόπιν παραγγελίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Καπόλα.Οπως αφέθηκε να διαρρεύσει, η δίωξη ασκήθηκε επειδή ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, Ν. Παπαδόπουλος,που διεξήγαγε την έρευνα εντόπισε παραλείψεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, ακινητοποιημένο μέχρι αργά χτες το βράδυ παρέμενε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης ένα αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρίας "Αεροσουίτ", μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές να ξεκινήσει συντηρητική κατάσχεση του αεροσκάφους. Ετσι κανένας από τους 45 επιβάτες που επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Κίεβο δεν επιτράπηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας στα Πιέρια. Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Τριάδας Καραφυλλούδη,η οποία επέβαινε στο μοιραίο ΥΑΚ 42 των ουκρανικών αερογραμμών, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και διεκδικεί αποζημίωση 40 εκατ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ