Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονίζονται και προχωρούν

Στις 12 και 13 Φλεβάρη το επόμενο συλλαλητήριο

Συντονίζονται και οργανώνουν τα βήματά τους οι μαθητές από όλη τη χώρα, με στόχο το διαρκή και πολύμορφο αγώνα για την τελική κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Οι γενικές συνελεύσεις των πενταμελών και δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων των σχολείων όλης της χώρας, συνεχίζονται, με σκοπό τη συμμετοχή τους στη διήμερη πανελλαδική προειδοποιητική κατάληψη στις 12 και 13 Φλεβάρη. Την πρώτη μέρα της κινητοποίησης οι μαθητές θα διοργανώσουν κατά τόπους συλλαλητήρια και πορείες στις νομαρχίες.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ενημερωτικές συσκέψεις και εκδηλώσεις με γονείς, καθηγητές και συνδικάτα θα γίνουν την επόμενη μέρα. Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας θα ζητήσουν οι μαθητές στις 14 Φλεβάρη, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στην Αθήνα για να οργανωθεί η παραπέρα δράση των μαθητών.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά,η οποία τονίζει ότι "οι μαθητές δείχνουν με τις αποφάσεις τους ότι έχουν και την ωριμότητα και τη θέληση να αγωνιστούν, ζητώντας ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για όλους", ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συντονιστούν με το μαθητικό κίνημα, για να βοηθήσουν για την επιτυχία του διήμερου πανελλαδικού κλείσιμου όλων των σχολείων.

"Το δικαίωμα όλων των παιδιών να αποκτούν δημόσια και δωρεάν μόρφωση, μεθοδικά μεταβάλλεται εδώ και χρόνια σε ακριβοπληρωμένο φροντιστήριο, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουμε 400 δισ. το χρόνο για να σπουδάσουμε δωρεάν τα παιδιά μας", τονίζει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι όταν όλοι οι φορείς απαιτούσαν μια πραγματικά αναβάθμιση στην παιδεία και αλλαγές που να παρέχουν ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά, η κυβέρνηση απάντησε με το νόμο έκτρωμα. Ετσι, προωθεί αλλαγές μόνο στο εξεταστικό σύστημα, αγνοώντας τελείως τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, την ποιότητα των βιβλίων, το στείρο ασφυκτικό πρόγραμμα, τα ελάχιστα κονδύλια για την παιδεία, καθιστώντας τη "φτωχό συγγενή". Προωθεί αλλαγές που θα βγάζουν νέους μισοαμόρφωτους, για να είναι απασχολήσιμοι, κατά τον πρωθυπουργό, και όχι εργαζόμενοι.

"Οι κινητοποιήσεις από όλους τους χώρους φουντώνουν, με αίτημα να μην εφαρμοστεί αυτή η αντι - μεταρρύθμιση. Ολο και περισσότεροι γονείς ενημερώνονται ότι, με αυτές τις αλλαγές θα μπουν περισσότεροι φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών τους και ότι θα σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν να πληρώνουν. Οι εκπαιδευτικοί συντονίζουν τον αγώνα τους με τους άλλους φορείς της παιδείας και των εργαζομένων και παλεύουν για να μην εφαρμοστεί αυτός ο αντιεκπαιδευτικός νόμος", σημειώνεται.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η αντίδρασηστη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της παιδείας πρέπει να δυναμώσει και σημειώνει: "Μόνο μέσα από τον κοινό και συντονισμένο αγώνα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών θα επιβάλουμε να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές για να αναβαθμιστεί η δημόσια δωρεάν παιδεία, ζητώντας από το υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις των φορέων της εκπαίδευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ