Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ενωσαν τις γροθιές τους

Η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες, που πραγματοποίησαν χτες μαζικοί φορείς και συνδικάτα στα Τρίκαλα, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα: Κοινά τα προβλήματα, κοινός και ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Εκατοντάδες Τρικαλινοί αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν το αγωνιστικό τους "παρών" μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Εργάτες, μαθητές, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες "ζέσταναν" το κλίμα, ενώνοντας τις φωνές τους σε συνθήματα, όπως: "Αγροτιά, εργατιά, ενωμένοι μια γροθιά", "Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς", "Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη", "Εργάτες, αγρότες, μαθητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές".

Πρώτος χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Αγγέλης,ο οποίος έστειλε στους αγρότες ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα. "Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των αγροτών" κατέληξε. Ο Δημήτρης Χιώτης,εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Αλληλεγγύη", ο οποίος μετέφερε στους συγκεντρωμένους τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της ΠΑΣΕ και των αγωνιζόμενων αγροτών από τα μπλόκα της Λάρισας, καταχειροκροτούμενος. Ο ομιλητής τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως "είμαστε εδώ για να πούμε σε όσους δε θέλουν ή δεν μπορούν να δουν ότι δεν πάει άλλο, ότι τα προβλήματα είναι εδώ και δεν έχουν χρώμα".

Τον συνάδελφό του διαδέχτηκε στο βήμα ο Σπύρος Τσιοτινός,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη" και μέλος της ΠΑΣΕ, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση πως "δεν είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας" και τόνισε μέσα σε "καταιγισμό" συνθημάτων πως "έχουμε το δίκιο με το μέρος μας".

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στα χωριά με τα αγροτοδικεία, υπογραμμίζοντας πως "η κυβέρνηση προκαλεί, αλλά την προειδοποιούμε πως θα της απαντήσουμε στα μπλόκα".

Ο Σ. Τσιοτινός πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι κοινά, όπως και ο εχθρός, "η σκληρή μονόπλευρη λιτότητα που δεν έχει χρώματα".

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αρμάγος,μέλος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, ο οποίος τόνισε πως "δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε αυτόν τον αγώνα οι αγρότες βρίσκουν συμπαραστάτες και συμμάχους όλα τα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία και τους συνταξιούχους". Στη συνέχεια ακολούθησε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, της ΝΕ του ΣΥΝ και οι φορείς: ΕΛΜΕ,Σύνδεσμος Επιστημόνων Τρικάλων,Σωματείο Οικοδόμων,Σύλλογος Γυναικών,Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων,Συνταξιούχοι ΤΕΒΕ,ΠΕΑΕΑ Τρικάλων,Επιτροπή Ειρήνης,δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ