Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Το ΚΚΕ αντίθετο στην οικοπεδοποίηση του αεροδρομίου

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με το νομάρχη Αθήνας Δ. Ευσταθιάδη, τους δημάρχους Αργυρούπολης και Αλίμου και τον αντιδήμαρχο Ελληνικού

"Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου του αεροδρομίου στο Ελληνικό". Αυτό επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με το νομάρχη Αθήνας Δ. Ευσταθιάδη,τους δημάρχους Αργυρούπολης, Αλίμου και τον αντιδήμαρχο Ελληνικού, για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου, όταν το αεροδρόμιο μετεγκατασταθεί στα Σπάτα.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στην προσπάθεια για αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας και την ανατροπή των προσπαθειών για πώληση και εμπορική εκμετάλλευση του χώρου. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης όλων των ενδιαφερομένων, της νομαρχίας, των δήμων, του λαού, για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια καταστροφής του χώρου και διαχείρισής του με μεθόδους όπως, για παράδειγμα, η λεγόμενη αυτοχρηματοδότηση. "Το ΚΚΕ θα στηρίξει με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από τη Βουλή, με κάθε πρακτικό μέτρο, την υπεράσπιση του χώρου και την αξιοποίησή του προς όφελος του λαού της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο Συνέδριο με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης είχε αναφερθεί στην επικείμενη τσιμεντοποίηση του χώρου του αεροδρομίου, λέγοντας ότι, ίσως εκεί κατασκευαστεί το Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο, που επρόκειτο να γίνει στο χώρο του Ιπποδρόμου για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας. Η Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή συνάντηση τόνισε ότι "το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου, που προωθείται με διάφορες παραλλαγές και αιτιολογίες, όπως οι υποτιθέμενες ανάγκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δαπάνες μεταφοράς της Ολυμπιακής κλπ".

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Στ. Βαρουτσής,μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ