Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταζητείται πρώην αστυνομικός

Ενας πρώην αστυνομικός, ο Νικήτας Μαυρίκης, ο οποίος είχε αποταχτεί το 1985 για κλοπές, όχι μόνο κατηγορείται και πάλι από την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα, αλλά βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Ασφάλειας για την πολύκροτη υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος και τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με άλλους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς.

Επίσημα, ανακοινώθηκε ότι ο Ν. Μαυρίκης συνελήφθη, επειδή αποπειράθηκε να εισπράξει 1.200.000 δραχμές από την Σοφία Μελισσαροπούλου, ιδιοκτήτρια μιας Μερσεντές, την οποία είχε κλέψει ο ίδιος. Ο πρώην αστυνομικός απαιτούσε εκβιαστικά τα χρήματα αυτά για να επιστρέψει το κλεμμένο αυτοκίνητο, αλλά έπεσε στη φάκα της αστυνομίας, όταν η παθούσα δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς του και ζήτησε την προστασία της Ασφάλειας. Από την έρευνα της Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο Ν. Μαυρίκης είχε κλέψει το καλοκαίρι και το αυτοκίνητο ενός άλλου αστυνομικού, του αρχιφύλακα Μ. Χάιτα, ο ρόλος του οποίου είναι ιδιαίτερα σκοτεινός. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις επίσημες τουλάχιστον ανακοινώσεις, υπήρχε το πιστόλι του αρχιφύλακα, που κατασχέθηκε τώρα στην κατοχή του Ν. Μαυρίκη.

Το όνομα του Μ. Χάιτα είδε πλατιά δημοσιότητα το καλοκαίρι, όταν απασχόλησε την αστυνομία η εμπλοκή του σε μια ληστεία σούπερ μάρκετ. Αργότερα, οι πληροφορίες τον έφεραν να έχει σχέσεις με το λεγόμενο συνδικάτο του εγκλήματος που έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς.

Ο Μ. Χάιτας καταζητείται από την αστυνομία, επειδή έχουν ήδη εκδοθεί εις βάρος του εντάλματα από την Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ