Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλήρωσε και τα δικαστικά έξοδα

'Η όταν οι άνθρωποι κρατούν την ανθρωπιά τους

Μια ανθρώπινη ιστορία από αυτές που ξετυλίγονται συχνά στις δικαστικές αίθουσες, μα περνούν κατά κανόνα απαρατήρητες, γράφτηκε χτες στο 4ο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας. Κατηγορούμενος για κλοπή μιας βέσπας, πριν από δυο χρόνια, ήταν ο 28χρονος Μ.Σ., ο οποίος έμπλεξε με τα ναρκωτικά στα 14 χρόνια του και σήμερα συμμετέχει σε "πρόγραμμα μεθαδόνης". Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί 10μηνη ποινή φυλάκισης.

Κάθισε στο εδώλιο έχοντας το ένα χέρι και το ένα πόδι του στο γύψο. Τα έσπασε πριν από τρεις μήνες όταν, υπό την επήρεια τοξικής ουσίας, έπεσε σε κάποιο χαντάκι. Η μητέρα του παρακάλεσε, κλαίγοντας, τους δικαστές να του δείξουν επιείκεια. "Το παιδί μου σβήνει. Το χάνω μέρα με τη μέρα...". Μάνα και γιος αγκαλιάστηκαν σφιχτά. "Ολα θα πάνε καλά. Μην ανησυχείς", την καθησύχασε.

Πράγματι, όλα πήγαν καλά. Ο ιδιοκτήτης της βέσπας, συγκινημένος από την περίπτωση του νεαρού τοξικομανή - που δεν έχει πατέρα, ούτε μπορεί να εργαστεί - ανακάλεσε τη μήνυση και η ποινική δίωξη για την κλοπή παύτηκε οριστικά. Ο ίδιος, μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να πληρώσει κι ένα μέρος των δικαστικών εξόδων, που ανέρχονταν σε 85.000 δρχ. Το υπόλοιπο ποσό συγκεντρώθηκε από έρανο, που έγινε εκείνη την ώρα στο Εφετείο. Οταν οι άνθρωποι κρατούν την ανθρωπιά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ