Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Διάλογος" με εντολή...

Παρακάμπτει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανά του (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ) το υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται στους συλλόγους καθηγητών για να διατυπώσουν προτάσεις και παρατηρήσεις ενόψει της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων για την αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, με έγγραφα που έφτασαν σε πολλά σχολεία της χώρας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σε συνελεύσεις τους συλλόγους καθηγητών, ενώ φτάνουν μέχρι και να ζητούν να τηρηθούν πρακτικά από τη συζήτηση, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Σχολιάζοντας τα παραπάνω κύκλοι της ΔΕΕ τόνιζαν ότι είναι προφανείς οι σκοπιμότητες της ενέργειας αυτής του υπουργείου Παιδείας να παρακάμψει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι κάνει διάλογο με τους καθηγητές. "Η ΔΕΕ πιστεύει ότι οι καθηγητές και οι σύλλογοι συζητούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού καθημερινά, χωρίς υπηρεσιακή εντολή, και ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί αφορούν τις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ που μορφοποιούνται και γίνονται αποφάσεις του κλάδου", τόνιζαν κύκλοι της ΔΕΕ.

Η απάντηση, τονίζει η ΔΕΕ, είναι η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις, η ισχυροποίηση των μαζικών διαδικασιών και η απόφαση για αγώνες που θα ανατρέψουν τον αντιεκπαιδευτικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ