Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Πλημμύρισε η νέα Μονάδα Εντατικής

Που, βέβαια, δε λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό

Δεν έφτανε που η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δέκα κλινών, στο Ασκληπιείο Βούλας δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει, αλλά χτες προστέθηκε ένα ακόμα πρόβλημα: Η ΜΕΘ πλημμύρισε, εξαιτίας της πρωινής νεροποντής, με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφές η υποδομή της.

Τα παραπάνω είναι δύο από έξι ζητήματα που οδήγησαν τους γιατρούς του "Ασκληπιείου" σε κινητοποιήσεις. Χτες, έκαναν 24ωρη απεργία, ενώ αποφάσισαν για την ερχόμενη βδομάδα (9 - 13/2/1998) αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Αυτό, όμως, που "ξεχείλισε το ποτήρι" είναι η παράνομη παρακράτηση των δεδουλευμένων αποδοχών των γιατρών από εφημερίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις διοικήσεις των νοσοκομείων ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.

Η χτεσινή συνάντηση της απεργιακής επιτροπής γιατρών του Νοσοκομείου - που αποτελείται από την πενταμελή της ΕΙΝΑΠ και άλλους γιατρούς - με την πρόεδρο του ΔΣ του "Ασκληπιείου" Γ. Πουλοπούλου, δεν ήταν ικανοποιητική. Οι γιατροί δεν πήραν απάντηση ούτε στο βασικό αίτημά τους για άμεση κάλυψη των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού (μια νοσηλεύτρια για 45 ασθενείς σε αρκετά τμήματα), αλλά ούτε και σε άλλο αίτημά τους που αφορά την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης.

Η κίνηση αυτή των διοικήσεων των νοσοκομείων που παρακρατούν - καθ' υπόδειξιν της κυβέρνησης - παρανόμως τις δεδουλευμένες αποδοχές, από εφημερίες, των γιατρών δείχνει ότι τα νοσοκομεία έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες οι γιατροί - μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τη διοίκηση - ανέφεραν ότι η διοίκηση είχε ζητήσει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για το 1997, διότι ήταν ελλειμματικός. Μάλιστα, η μισθοδοσία στο τέλος του χρόνου καταβλήθηκε από έσοδα του νοσοκομείου. Ο υφυπουργός Οικονομικών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και προέτρεψε τη διοίκηση να προβεί σε παρακράτηση μέρους των αποδοχών των γιατρών. Και έτσι έγινε.

Οι γιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, δήλωναν χτες αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ένταση, μέχρι την επίλυση όλων των προβλημάτων. Αλλα θέματα που συζήτησαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι οι συνθήκες διαμονής και διατροφής των ασθενών και των γιατρών, καθώς κι αυτές που επικρατούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ