Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βοή λαού, οργή θεού...

"Κι αγγαρεύουσι παράγοντα τινά, Σίμωνα τον Κυρηναίον, ερχόμενον απ' αγρού, τον πατέρα Αλεξάνδρου και Ρούφου, ίνα άρη τον Σταυρόν αυτόν".Το εδάφιο αυτό από την Αγία Γραφή, που αναφέρεται στους Ρωμαίους οι οποίοι αγγάρεψαν έναν αγρότη να μεταφέρει τον Σταυρό του Χριστού, όταν αυτός οδηγούνταν στον Γολγοθά, χρησιμοποίησε, στον χαιρετισμό του προς τους αγρότες στη "Βιοκαρπέτ", ο παπα - Βασίλης Γερούκης από την Ιτέα Καρδίτσας για να δείξει ότι και σήμερα ο αγρότης κουβαλάει το "Σταυρό του Μαρτυρίου". Ταυτόχρονα, ως άνθρωπος της Εκκλησίας και του διαλόγου - όπως είπε - κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεχτεί να συζητήσει επί της ουσίας με τους αγωνιζόμενους αγρότες και την κυβέρνηση να δρομολογήσει λύση στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Κι όταν, λίγο αργότερα, τον συναντήσαμε και τον ρωτήσαμε γιατί παραβρίσκεται στο μπλόκο και συμπαραστέκεται στους ξωμάχους, με απλά λόγια, εξήγησε ότι ο λαϊκός κλήρος πάντα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους φτωχούς και τους αδικημένους, αλλά και στους αγωνιζόμενους για το δίκιο.

Λίγο νωρίτερα στην Καρδίτσα, στο τεράστιο παλλαϊκό συλλαλητήριο, είχαν παραβρεθεί ιερείς και μαζί τους και ο μητροπολίτης Καρδίτσας, κ. Κλέοπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ