Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Προκήρυξη 1.300 θέσεων

Χρειάζονται επιπλέον 2.000 προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες

Διαγωνισμό για την κάλυψη των 1.300 κενών οργανικών θέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα προκηρύξει την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας για τη δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος, μιλώντας χτες κατά την κοπή της πίτας του σωματείου των πυροσβεστών στο αρχηγείο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την απόδοση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα την ενισχύσει με τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθεί στις νέες της υποχρεώσεις. Αναφερόμενος στη λειτουργία του σωματείου, είπε ότι συζητά με τους συνδικαλιστές για τα προβλήματά τους και στα πλαίσια αυτά μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση. Την αισιοδοξία του υπουργού πάντως δε συμμερίζονται αρκετοί συνδικαλιστές, οι οποίοι έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι η ηγεσία του Σώματος είθισται να ωραιοποιεί τα πράγματα και να παρουσιάζει στα μάτια του υπουργού μια ωραιοποιημένη εικόνα, ειδικά ενόψει των επικείμενων κρίσεων του Μάρτη. Το σωματείο έχει υποβάλει υπομνήματα με τα προβλήματα του προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους, επισημαίνοντας ότι αυτά θα οξυνθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αναμενόμενης υπεραπασχόλησής τους στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Για να ανταποκριθεί, όμως, η υπηρεσία στις αυξημένες της υποχρεώσεις το καλοκαίρι, έχει υπολογιστεί ότι πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 πυροσβέστες, αφού πρέπει να ιδρυθούν και νέες υπηρεσίες σε περιοχές, όπου σήμερα είναι καταφανής η έλλειψη πυροσβεστικής κάλυψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ