Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός
  • Πρωτοφανή σε μαζικότητα και δυναμικότητα τα χτεσινά συλλαλητήρια σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Σήμερα στη Λάρισα
  • Οι αγρότες στα μπλόκα αυξάνονται συνεχώς. Από τις συνελεύσεις τους έδωσαν εντολή για συνέχεια και κλιμάκωση
  • Σήμερα στις 3 το μεσημέρι συνέλευση αγροτών απ' όλα τα μπλόκα στα Τέμπη, με συμμετοχή αντιπροσωπείας και από τη Μακεδονία

Παλλαϊκές διαστάσεις παίρνει ο αγροτικός ξεσηκωμός στη θεσσαλία, ενώ και σ' ολόκληρη τη χώρα οι αγρότες μπαίνουν στη μάχη και εκατοντάδες τρακτέρ κινούνται στις Εθνικές οδούς. Με τους ξωμάχους του κάμπου, που βρίσκονται επί τέσσερις συνεχείς μέρες στα μπλόκα της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, παρατάσσονται, σχηματίζουν κοινό λαϊκό μέτωπο πάλης, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι, επιστήμονες, γυναίκες, μαθητές, συνταξιούχοι, ο λαϊκός κλήρος.

Το μέγα πλήθος και πάθος των χτεσινών παλλαϊκών συλλαλητηρίων στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, που διοργάνωσαν οι μαζικοί φορείς αποδεικνύει ότι ο αγώνας της αγροτιάς γίνεται υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού. Η συνειδητοποίηση πως η κοινότητα των προβλημάτων, που δημιουργεί η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ανάγκης του κοινού αγώνα είναι το νέο ποιοτικό στοιχείο της φετινής κινητοποίησης, η οποία ήδη ξεπερνάει σε μαζικότητα και δυναμισμό εκείνες των προηγούμενων χρόνων.

Θορυβημένη η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για τις διαστάσεις και την τροπή που παίρνει ο αγώνας των αγροτών. Επιμένει, όμως, στην τακτική της να μην αποδέχεται τον ουσιαστικό διάλογο που προτείνει η ΠΑΣΕ, για να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Επιμένουν, όμως, και οι αγρότες, που καθημερινά συγκεντρώνουν νέες δυνάμεις - πολλά τρακτέρ έφτασαν και χτες στην εθνική οδό- κλιμακώνοντας την κινητοποίησή τους. Για δύο ώρες χτες, από τις 4 μ.μ. - 6 μ.μ. έκλεισε η Εθνική οδός, για να γίνουν οι συνελεύσεις στα μπλόκα. Ομόθυμη ήταν η απόφαση όλων για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Σήμερα στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στα Τέμπη, στην οποία θα συμμετέχουν οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας και θα παραβρεθούν εκπρόσωποι απ' τα μπλόκα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια όλοι θα μεταφερθούν στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου της Λάρισας, όπου οι μαζικοί φορείς του νομού διοργανώνουν παλλαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης.

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με λαϊκούς καλλιτέχνες στα μπλόκα, ενώ στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεχίζουν να καταφθάνουν εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ